Locul din țară unde se află singura căsuță răsturnată! Se află aproape de Pădurea Colorată FOTO

Clădire inedită în județul Gorj! Un bărbat care locuiește în comuna Bumbești-Pițic a construit de la zero, singura casă cu susul în jos din România.

11 mart. 2023, 10:01

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să trăiești într-o căsuță construită pe dos? Ar putea părea nebunesc, dar există o mulțime de aceste construcții inedite în întreaga lume, care oferă posibilitatea de a experimenta senzații noi.

O astfel de căsuță a fost ridicată de Alex Luțan, un antreprenor din județul Gorj, comuna Bumbești-Pițic. Bărbatul a construit de la zero singura casă cu susul în jos din România, potrivit paginaolteniei.ro

Citiți și: Oreste Teodorescu s-a mutat la țară. Cum arată casa în care locuiește acum: „Cu nici 60.000 de euro am ridicat-o”

După ce a muncit în străinătate, acesta a strâns bani și până acum a investit 12.000 de euro în construcția casei.

Căsuța răsturnată din satul Poienari, atracție pentru turiști

În doar câteva luni, construcția inedită a devenit obiectiv turistic pentru cei pasionați de călătorii. De la sfârșitul lunii februarie, Ducu a deschis și ușile căsuței răsturnate, astfel că turiștii o pot vizita în interior.

Turiștii vor avea oportunitatea de a face niște fotografii incredibile care să dea impresia că ești atârnat sau că mergi pe tavan. Totul este amenajat temeinic, iar toate obiectictele suspendate te introduc imediat într-o lume ireală.

Cei care pășesc în interior se minunează că totul este nemaivăzut, mai ales că de tavan, care de fapt este podeaua casei, a fost prinsă și o masă pe care sunt puse cești și farfurii.

„Am avut impresia că stau pe acoperiş. Casa e complet răsturnată şi totuşi nu cazi! Foarte tare ideea și merită să vii ca să o vezi și să faci multe poze pentru rețelele sociale”, a spus un adolescent care a rămas fascinat după ce a vizitat căsuța.

„Totul este fantastic! Foarte frumos și cred că au muncit mult! Bravo pentru idee și sper să le meargă foarte bine, să vină cât mai multă lume în Gorj, la Căsuța răsturnată! Aici, în Gorj, avem foarte multe lucruri, obiective turistice care pot fi vizitate!”, spune un alt turist.

Cei care vor să se laude cu selfie-uri spectaculoase pe rețelele de socializare, trebuie să plătească 15 lei pe bilet. Este unică în România, dar astfel de proiecte se mai regăsesc în Turcia, Anglia, Austria, Canada, Estonia, Polonia sau Columbia.

Căsuța răsturnată cu acoperișul pe sol și fundația în aer a fost construită în perioada pandemiei din primăvara-vara lui 2020. Imobilul este pe structură de fier și apoi realizată din lemn, pentru a fi cât mai ușoară.

Construcţia cântăreşte cinci tone şi a fost ridicată în doar două luni, iar lucrările din interior au durat trei luni.

„Vă invităm să o vizitați la adresa Comuna Bumbești-Pitic sat Poienari, strada Dumbrava mică Nr 1 jud. Gorj, aproape de Pădurea Colorată. Știm că pare ireal, tocmai de aceea vă așteptăm!”, spune Alex Ducu, care vrea să construiască și un parc de aventură cu tiroliene pentru copii, în imediata apropiere a casei răsturnate.

Citiți și: Cum arată casa de 5.000 de euro din Ungaria a unei românce. Are 4.000 mp de teren și toate utilitățile