Cum arată casa de 5.000 de euro din Ungaria a unei românce. Are 4.000 mp de teren și toate utilitățile

O româncă din Timișoara și-a cumpărat cu numai 5.000 de euro o casă de cărămidă în Ungaria, cu utilitățile trase până la poartă.

24 ian. 2023, 21:50
Cum arată casa de 5.000 de euro din Ungaria a unei românce. Are 4.000 mp de teren și toate utilitățile
Tot mai mulți români cumpără case ieftine din Ungaria

O româncă și-a cumpărat o casă în Ungaria cu doar 5.000 de euro. Pe lângă asta, are toate utilitățile trase și un teren foarte mare. Tot mai mulți români se orientează către vecnini deoarece energia electrică și gazul sunt mai ieftine, iar autoritățile mult mai coopernate. Unii români și-au deschis chiar și afaceri aici.

În 2022, aproape zilnic o locuință din Ungaria era cumpărată de un român. Această tendință presupune urmărirea anunțurilor și găsirea unor imobile la prețuri foarte mici. Rețeaua de autostrăzi facilitează naveta românilor.

Adela Todoran locuiește și muncește în Timișoara. Și-a cumpărat o casă de vacanță în Ungaria, la doar o oră și jumătate distanță.

„Am teren de 4.000 de metri pătraţi şi m-a tentat foarte mult. E împărţită în 3 camere, baie, bucătărie. Aş vrea să o măresc. Eu zic că 15 – 20.000 de euro mai am de investit, ca să o fac aşa cum îmi doresc eu”, a declarat aceasta, pentru observatornews.ro.

Citește și: VIDEO: Românii își cumpără case ieftine în Ungaria, cu 7.000 de euro. Case utilate și terenuri imense

Casele din aproprierea graniței rămân goale deoarece maghiarii migrează în centru pentru slujbe mai bune.

Și familia Ungur a decis să se mute în Ungaria. Au cumpărat o casă și 2.800 mp cu doar 12.000 de euro, au renovat, iar acum vor să o vândă la preț dublu.

”Ne-am hotărât să luăm casa asta, pentru că grădina e mare, casa bunicioară, am pus parchet şi geamurile şi tot, dar pământul ne-a interesat pe noi”. a declarat Maria Ungur.

”Curentul şi gazul e cu mult mai ieftin ca la noi. Dacă am o problemă şi ne vine o scrisoare, merg la poştă şi nu ştiu să vorbesc, imediat prin telefon, de la primărie, îmi trimite translator. Am fost bine primiţi. Nu am fost respinşi şi asta face foarte mult”, a adăugat aceasta.

Citește și: Retragerile de numerar la casele de marcat din magazine au luat avânt. Ce țări au adoptat mai nou acest serviciu

Mulți dintre românii care s-au mutat în Ungaria încă lucrează la noi în țară. Petru Știbei, de exemplu, locuiește de patru ani într-o casă pentru care a plătit 2.500 de euro. Are două camere, toate uilitățile și o curte de 1.500 de metri pătrați.

”În România nu mi-am putut permite să cumpăr aşa o casă ieftină, cu aşa un teren mare. Muncesc în România, sunt navetist”, a declarat el.

„Nici nu simt că nu-s în România. Imediat o pune la punct. Dintr-o căsuţă aşa mică, de zici că nu ştiu ce, face palat din ea”, a declarat Florentin Faur, un român care și-a deschis un magazin în Ungaria.