Locul în care ai nevoie de test negativ pentru a merge la frizerie. S-au format cozi în faţa saloanelor

Locuitorii din Viena s-au înghesuit luni la centrele de depistare COVID şi farmacii numai pentru a se putea întoarce la coafor.

09 feb. 2021, 09:35
Locul în care ai nevoie de test negativ pentru a merge la frizerie. S-au format cozi în faţa saloanelor

Locul în care ai nevoie de test negativ pentru a merge la frizerie. Oamenii au nevoie de un  test negativ pentru Covid-19 că să se poată tundă.

Locul în care ai nevoie de test negativ pentru a merge la frizerie. Testele sunt distribuite gratuit

Mai multe locuri au fost puse la dispoziție de oraș şi au fost populare în această primă zi de relaxare a măsurilor decretate de guvernul austriac. Mai mult decât atât, s-au format cozi în fața farmaciilor, care oferă teste gratuite, dar şi în faţa coafoarelor.

Martine a fost prezent, la 9:00, în acest weekend, cu documentul necesar la deschiderea unui mic salon în centrul Vienei.

„Sunt foarte, foarte fericită că pot reveni”, a spus ea, încântată de „a fi răsfățată”. Ultima ei vizită la coafor a fost la începutul lunii decembrie, o eternitate pentru această femeie vieneză obișnuită să-și reînvie culoarea părului la fiecare patru săptămâni, scrie swissinfo.ch.

Pentru Martine, care împlinește 49 de ani , a fi supus unui test „nu este o problemă”. Ea spune că o face în mod regulat înainte de a-și vizita părinții, care „fac parte dintr-un grup de risc”.

Roger Hackstock, un alt client, consideră, de asemenea, inițiativa „rezonabilă pentru a preveni creșterea din nou a cazurilor”. Dacă Slovenia a hotărât să facă același lucru, o astfel de măsură, care se aplică și în salonurile de înfrumusețare și masaj, rămâne neobișnuită în Europa.

Luni s-au redeschis, de asemenea, magazine și muzee, precum și școli, cu obligația ca elevii să efectueze testele oferite de unități.

Austria prezintă în prezent puțin peste o mie de noi contaminări pe zi, cifră care se străduiește să scadă în ciuda săptămânilor lungi de restricție, iar guvernul a declarat că este gata să introducă un al patrulea sistem de izolare în cazul deteriorării situației de sănătate.

Situația din regiunea montană a Tirolului, unde este abundentă varianta sud-africană, îngrijorează în special autoritățile care au declarat luni să evite călătoriile neesențiale acolo.

Controalele au fost înăsprite acolo săptămâna trecută, în speranța de a-i descuraja pe schiorii străini să vină să se bucure de pârtii.

Citeşte şi: Pacienţii români au ajuns la spitalul WPK din Viena cu afectiuni agravate ca urmare a pandemiei de Covid-19