Învăţământul online, înlocuit eficient. Locul în care elevii fac cursurile pe plajă, în contextul pandemiei de COVID-19

Multe unităţi de învăţământ, atât din România, cât şi din alte ţări ale lumii, au fost închise, cursurile desfâşurându-se exclusiv online din cauza creşterii alarmante a numărului de infectări cu COVID-19.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 12:21

Reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din Italia au găsit o metodă eficientă pentru ca elevii să înveţe faţă în faţă, dar în condiţii de siguranţă. Elevii unei şcoli din Vasto, oraş din sudul regiunii Abruzzo, Italia, fac cursurile pe plajă, în contextul pandemiei de coronavirus.

Două resorturi de la malul mării şi-au pus la dispoziţie plajele şi spaţiile pentru ca elevii să aibă unde să înveţe.

Vasto, plasat în sudul Pescarei, pe litoralul Adriatic, are plaje foarte mari, iar elevii şi cadrele didactice sunt de părere că e cea mai bună variantă pentru a învăţa şi, în acelaşi timp, a fi în siguranţă.

Pentru două clase, una de a patra și alta de a cincea din Vasto, clopoțelul sună pe plajă, atunci când vremea permite, scrie Corriere della Sera, potrivit Corriere della Sera.

Copiii au mese și scaune pe plajă și stau sub umbreluțe la ore. Organizatorii acestor lecții inedite spun că vor să le insufle copiilor și dragostea pentru locurile din oraș.

Italia a înregistrat până acum 349,494 de cazuri totale de coronavirus. Până în acest moment 36,140 au murit, iar 238,525 s-au vindecat.