Locul în care toată lumea a fost vaccinată anti-Covid în doar patru zile

Italia are prima insulă unde toată lumea a fost vaccinată în doar patru zile. Este vorba despre Procida, o insulă din golful Napoli.

03 mai 2021, 18:26
Locul în care toată lumea a fost vaccinată anti-Covid în doar patru zile

Locul în care toată lumea s-a imunizat în doar patru zile

Italia are prima insulă unde toată lumea a fost vaccinată anti-Covid în doar patru zile. Este vorba despre Procida, o insulă din golful Napoli.

Insula a finalizat vaccinarea în masă, după o campanie de 4 zile, în care au fost imunizați 90% din locuitori. În Procida au fost vaccinate 6.115 persoane din 7.500.

Campania de vaccinare în masă a durat patru zile, de miercuri, 28 aprilie, până sâmbătă, 1 mai.

„Suntem prima insulă care a obținut acest rezultat, dar și prima municipalitate de dimensiuni decente”, a declarat primarul Dino Ambrosino, conform La Stampa.

Campania de vaccinare din insula Procida a durat patru zile, din data de 28 aprilie, până la data de 1 mai. Persoanele care au dorit să se imunizeze pentru COVID-19 au fost împărțite pe zile, în funcție de vârstă, potrivit Antena3.

90% din populație a fost vaccinată în doar patru zile

De miercuri până sâmbătă, întreaga populație din Procida care nu fusese încă vaccinată a fost chemată la un centru: miercuri au fost invitați cei care au peste 50 de ani, joi cetățenii cu vârste între 40 și 49 de ani, vineri cei cu vârste între 30-39, iar sâmbătă tinerii între 18 și 29 de ani.

Vaccinarea a continuat duminică, 2 mai, cu administrarea de vaccinuri la tineri peste 16 ani sau a rapelului. Procida este o insulă mică din Golful Napoli și este deservită de feriboturi frecvente din Napoli și Ischia.


loading...
Partenerii noștri