Locul misterios din România despre care Nicolae Ceauşescu nu voia să se afle. Adăposteşte „Izvorul Nemuririi”, din care se spune că ar fi băut Zamolxe

În Munții Bucegi, pe Valea Ialomiței, undeva între Lacul Bolboci și Scropoasa, a fost descoperit, în 1927, un izvor cu ape miraculoase, care se pare că datează de pe vremea dacilor. Nicolae Ceauşescu a cerut ca izvorul să fie cercetat în amănunt de specialişti şi a aflat astfel că este izvorul cu „cea mai pură apă din lume”.

17 mai 2023, 17:49
Locul misterios din România despre care Nicolae Ceauşescu nu voia să se afle. Adăposteşte „Izvorul Nemuririi”, din care se spune că ar fi băut Zamolxe

Se spune că Nicolae Ceauşescu bea apă doar din acel loc, adusă în recipiente speciale. Despre această apă există mărturii că este vindecătoare, în plus, chiar specialişti străini au rămas uimiţi de calităţile apei.

Ceauşescu credea așa de mult în calitățile apei izvorâte din Bucegi încât a cerut companiei Hidrotehnica, unde erau cei mai buni specialişti, să facă mai multe teste în zonă.

Locul misterios din România despre care Nicolae Ceauşescu nu voia să se afle

Ion Olteanu, unul dintre specialiştii din echipa care a participat la analiza apei din „Izvorul Nemuririi”, povesteşte că apa izvorăşte dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran care nu a secat niciodată. Mai mult, apa nu are nicio bacterie şi nici azotaţi sau azotiţi, fiind cea mai pură din lume.

Citeste si O fotografie spectaculoasă realizată de un meteorolog în Munţii Bucegi, în finala unui concurs de fotografie organizat de World Meteorological Organisation

A fost informat că această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani şi că se găseşte în zona iniţiatică a dacilor, în Masivul Bucegi, că scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zamolxe înainte de a deveni zeu şi că există un simbol al celor şapte izvoare pe scuturile dacice redate pe Columna lui Traian. 

Lui Ceauşescu i-a sunat bine mai ales faptul că acolo s-ar afla zona nemuririi, adică un punct energetic pozitiv. Dosarele de la Şapte Izvoare au fost redeschise după ‘90, iar testele recente au arătat ca informaţiile lui Ceauşescu nu erau chiar departe de realitate”, susţine Ion Olteanu, potrivit observatornews.

Cum s-ar explica puritatea apei „Izvorului Nemuririi”

Despre „Izvorul Nemuririi”, cercetătorii aveau la acel moment două teorii care ar putea explica puritatea apei. Prima teorie susţine că efectul de puritate a apei din acest loc s-ar datora existenței unui câmp magnetic natural. Altfel ar fi practic imposibil ca izvorând dintr-o grotă și cu o mare viteză apa să aibă o astfel de puritate.

Potrivit celei de-a doua teorii, puritatea apei s-ar datora unui zăcământ de argint pur care s-ar afla în apropiere.

Citeste si Artistul de care Nicolae Ceaușescu a fost apropiat: „I se permitea orice. Era omul lui de casă”