LOCURI DE ALERGAT în Bucureşti. Cele mai bune PISTE

Activităţile sportive de orice fel sunt din ce în ce mai promovate în ultimii ani. Vestea bună este că tot mai multe persoane aleg să aibă o viaţă activă în detrimentul unui stil de viaţă sedentar şi extrem de dăunător pentru sănătate. Joggingul a devenit una dintre cele mai practicate activităţi fizice, tocmai pentru că îţi permite să alergi oriunde, fără a fi legat de o sală de sport sau de un program strict.

21 feb. 2015, 11:36
LOCURI DE ALERGAT în Bucureşti. Cele mai bune PISTE

Dacă nu o faci deja, nu ai nevoie de prea multe motive ca să te apuci de alergat. Este suficient să ştii că joggingul, practicat regulat, te ajută să-ţi îmbunăţăţeşti condiţia fizică, să elimini kilogramele în plus şi, în plus, îţi ridică moralul.

Iarna este aproape pe sfârşite, aşa că, în curând, vremea va fi numai bună pentru o tură de alergare în natură. Pregăteşte-ţi echipamentul pentru jogging şi alege, din lista de mai jos, locul de alergat din Bucureşti care ţi se potriveşte.

Parcul Herăstrău

Parcul Herăstrău este unul dintre cele mai căutate şi frumoase locuri de alergat din Bucureşti. O tură de parc are aproximativ şase kilometri. Cei care vor să facă mai mult decât jogging, în parc este amenajat un loc cu aparate pentru fitness.

Parcul Titan sau Parcul IOR

Parcul IOR are o suprafaţă de aproximativ 85 de hectare şi este unul dintre cele mai mari parcuri din Bucureşti. Acesta este parcul preferat al iubitorilor de jogging datorită aleilor lungi şi locurilor special amenajate pentru pasionaţii de sport. O tură de parc are aproximativ 3,2 kilometri.

Pista de atletism Lia Manoliu

Cel mai bun loc de alergat din Bucureşti este pista de atletism Lia Manoliu. Suprafaţa de alergat este acoperită cu tartan, un material sintetic, moale, care protejează încheieturile. Dezavantajul, este un loc de alergat destul de aglomerat, însă asta nu trebuie să vă descurajeze.

Stadionul Iolanda Balaş

Stadionul Iolanda Balaş este situat în zona Agronomiei. Avantajul acestui loc de alergat este că are pistă de tartan.

Stadionul Dinamo

O altă variantă bună de alergat este Stadionul Dinamo. Stadionul este dotat cu pistă de atletism şi instalaţie de nocturnă.

Parcul Tineretului

Parcul Tineretului este, de asemenea, un loc de alergat pentru pasionaţii de jogging. O tură de parc are aproximativ 3,2 kilometri. Acesta este situat în partea de sud a Capitalei şi are o suprafaţă de circa 200 de hectare.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu este cea mai veche grădină publică din Bucureşti. Acesta este unul dintre locurile preferate de pasionaţii de jogging care locuiesc în centrul oraşului.

Parcul Izvor

Parcul Izvor, aflat în apropierea Parcului Cişmigiu, este situat pe malul râului Dâmboviţa, în apropierea Palatului Parlamentului. O tură de parc are aproximativ 3,2 km.

Parcul Lacul Morii

Parcul este situat pe malurile celui mai mare lac din Bucureşti, Lacul Morii. Acesta este, de asemenea, un loc preferat de alergători. O tură de parc are aproximativ 7 kilometri.

Parcul Bazilescu

Parcul Bazilescu este situat în cartierul Bucureştii Noi şi are o suprafaţă de 13 hectare.

CITEŞTE ŞI: 97 de kilometri de piste de biciclete vor fi amenajate în Bucureşti