Locuri de muncă pentru români în Europa. Șoferii de TIR și lucrătorii în construcții sunt cei mai căutați la ora actuală

Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie și Norvegia sunt țările care oferă cele mai multe locuri de muncă pentru români, potrivit datelor uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare de la noi. Șoferii de TIR și lucrătorii în construcții sunt cei mai căutați la ora actuală.

11 apr. 2023, 12:22
Locuri de muncă pentru români în Europa. Șoferii de TIR și lucrătorii în construcții sunt cei mai căutați la ora actuală

Locuri de muncă pentru români în Europa. Sunt foarte căutați lucrătorii în construcții și șoferii de TIR, arată datele uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare din România. De asemenea, la mare căutare sunt și cadrele medicale. Se fac angajări în țări din nordul Europei, precum Norvegia și Suedia, potrivit stiridiaspora.ro.

Citește și: Tot mai mulți români căută să-și schimbe locul de muncă. CEO eJobs România: Avem 200.000 de candidați noi, cu 20% mai mult decât în aceeași perioadă din 2022

Însă cele mai multe locuri de muncă pentru români sunt în Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie și Norvegia. Șoferii de TIR și lucrătorii în construcții sunt cei mai căutați la ora actuală.

„Acest deficit de șoferi de TIR îl regăsim pe toata Europa, iar șoferii români sunt foarte apreciați de către Europa de Vest. Germania caută foarte mult oameni în construcții din România, sunt țări care au început proiecte foarte mari și au nevoie de oameni. Din păcate, noi ducem către vest oameni în construcții și aducem din Asia”, spune Bogdan Badea, directorul eJobs, la Știrile PRO TV.

Citește și: Motivul pentru care munca de acasă va continua în România şi în 2023. De ce vine la pachet cu majorări salariale

Germania a avut anul acesta peste 3.000 de locuri de muncă din diferite domenii, Olanda – cu peste 1.000, iar Franța este aproape de acest prag.

Un șofer de TIR poate câștiga lejer chiar și 3.000 de euro, iar un IT-ist cu cinci ani experiență primește oferte de la 4.000 de euro în sus pentru un job în afara țării.