Locuri terifiante unde n-ai rezista să petreci noaptea. De la Minele pariziene la Sanatoriul Byberry

Poveştile şi legendele urbane vorbesc despre locuri terifiante, în care se aud ţipete şi paşi, în care umbre fug prin faţa ochilor pentru a dispărea în ceaţa care prinde forme neliniştitoare. Aţi avea curajul să petreceţi o noapte singuri într-unul dintre următoarele locuri?

RomaniaTV.net
31 ian. 2013, 10:52
Locuri terifiante unde n-ai rezista să petreci noaptea. De la Minele pariziene la Sanatoriul Byberry

Helltown
 
Regiunea de nord a Summit County, Ohio, este cunoscută de localnici sub numele de Helltown (”Oraşul Iadului”). În anii ’70, în regiune a avut loc o evacuare în masă după ce Guvernul Statelor Unite a impus vânzarea către stat a caselor, care urmau să fie dărâmate în vederea întemeierii unui parc naţional. În prezent, întreaga zonă este în paragină, iar unele case sunt arse, fiind folosite de-a lungul timpului în antrenamentele pompierilor locali. Stanford Road, un drum abrupt botezat ”Marginea lumii”, este blocat. Legendele urbane spun că sinistrele păduri întunecate sunt populate de fantome, satanişti, membri ai Ku Klux Klan, pacienţi evadaţi din sanatorii, şerpi uriaşi, copaci mişcători şi mutanţi de pe urma unei deversări de substanţe toxice în zonă.
 
Sanatoriul Byberry
 
Sanatoriul Byberry, Philadelphia, fondat în 1907, a atins capacitatea maximă de pacienţi în 1960, când găzduia 7.000 de persoane, de la cei dizabilităţi mentale, până la criminali bolnavi psihic. Din cauza condiţiilor atroce şi a tratamentelor inumane, sanatoriul a fost închis şi abandonat în 1990 şi, într-un final, demolat în 2006. În interiorul sanatoriului, numeroase crime şi acte de tortură au avut loc de-a lungul anilor. Unul dintre criminali, Charles Gable a evadat şi nu a fost prins niciodată. Doi dintre pacienţii care au fost eliberaţi au fost găsiţi morţi câteva zile mai târziu în răul Delaware.  
 
Citiţi despre legendele Minelor pariziene.

Citiţi despre oraşele miniere abandonate.

Citiţi despre drumul cu cea mai terifiantă istorie din lume.

Citiţi despre închisoarea politică a Khmerilor Roşii.

Citiţi despre alte case bântuite, sanatorii şi cimitire.