Lodgy Glace, o nouă maşină marca Dacia pentru raliuri

Dacia va participa la competiţia de raliu de iarnă Trophee Andros 2011/2012 cu noua maşină Dacia Lodgy Glace, concepută special în acest scop, aceasta fiind "sora mai mică" a unui nou automobil de familie care va fi lansat în martie la salonul auto de la Geneva.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 18:56

În competiţie au fost înscrise două maşini Dacia Lodgy Glace, care vor fi pilotate de Alain Prost, fiul său, Nicolas Prost, şi Evens Stievenart, se arată într-un comunicat al grupului Renault.

Prima etapă a competiţiei din această iarnă va avea loc pe 3-4 decembrie la Val Thorens, Franţa.

Lodgy Glace evocă noţiunea de spaţiu interior generos şi familial, dar pentru a treia participare la competiţia Trophee Andros Dacia a decis să rescrie toate regulile, notează Renault.

Astfel, este pentru prima oară în istoria Trophee Andros când la curse va participa un model MPV (multi-purpose vehicle).

În noul sezon vor fi înscrise două maşini Lodgy Glace la toate cursele competiţiei.

Una dintre maşini va fi pilotată de Alain Prost, care a câştigat ediţiile din 2010 şi 2011 ale Trophee Andros la volanul unui Dacia Duster Glace.

A doua maşină va fi condusă de Nicolas Prost şi de Evens Stievenart, copilotul lui Alain şi partener de victorie în finala competiţiei de iarnă de la Stade de France, Paris.

Lodgy Glace a fost proiectată special pentru competiţia Trophee Andros, considerată una dintre cele mai dificile din automobilism.

Reglementările tehnice pentru Trophee Andros sunt extrem de stricte şi impun restricţii legate de toate aspectele, respectiv dimensiunea şasiului, cutia de viteze, anvelope, inclusiv materialele folosite.

Astfel, este limitată folosirea unor soluţii tehnice costisitoare şi complicate, fiind preferate soluţiile simple şi ingenioase, ceea ce se potriveşte perfect brandului Dacia, se arată în comunicat.

Lodgy Glace a fost pregătită de Tork Engineering, în ceea ce priveşte proiectarea, producţia şi asamblarea, de Sodemo, în cazul motorului, şi a beneficiat de expertiza Renault Sport Technologies.

Noul model Lodgy Glace beneficiază de soluţiile tehnice ale predecesorului Dacia Duster Glace şi de dezvoltări specifice.