Londra, asemenea Parisului. Zeci de mii de oameni au părăsit capitala chiar înainte de lockdown, trafic infernal la miezul nopţii FOTO

Şoselele din jurul capitalei Marii Britanii erau blocate aproape în totalitate miercuri seară, zeci de mii de șoferi încercând să plece din Londra înainte de intrarea în vigoare a noul lockdown care a intrat în vigoare la miezul nopții.

05 nov. 2020, 06:53

Potrivit datelor furnizate de aplicaţia de monitorizare a traficului TomTom, la ora 18.00 (20.00, ora României existau cozi de aproximativ 1.800 km şi erau înregistrate 2.624 blocaje de trafic.

Şoferii nervoşi au raportat întârzieri de peste 90 de minute în capitală, cozile pe centura de nord a Londrei fiind de 12 km.

Citeşte şi Emilian Imbri, despre lockdown în România: Este un proces care a început. Trebuie să înţelegem ce ni se spune

Situaţia a fost însă aproape generalizată, TomTom raportând niveluri ridicate de trafic în 16 dintre cele 24 de mari oraşe. De altfel, autostrada M25 a fost complet blocată.

Deși Boris Johnson a promis că lockdown-ul se va încheia pe 2 decembrie, englezii se tem că el va fi prelungit – posibil până la Crăciun – fapt care îi determină să încerce să se reunească cu familiile lor înainte de a fi prea târziu, după cum scrie Daily Mail.

Creșterea traficului a provocat agitație pe Twitter – un utilizator a spus chiar că aglomerația din Londra era cea mai gravă pe care o văzuse în ultimele trei decenii, iar un altul a remarcat că metropola se află în „haos total”.