Emilian Imbri, despre lockdown în România: Este un proces care a început. Trebuie să înţelegem ce ni se spune

Medicul Emilian Imbri a explicat la România TV ce înseamnă fenomenul de lockdown, astfel încât toată lumea să înţeleagă gravitatea situaţiei în care ne aflăm. 

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 16:58
Emilian Imbri, despre lockdown în România: Este un proces care a început. Trebuie să înţelegem ce ni se spune

„Cred ca trebuie să explicăm populatiei ce inseamna lockdown, ca sa nu speriem prin termeni. Este un proces care a inceput, este un lucru care se desfasoara independent de vointa si puterea noastra. Este un bulgare care o sa creasca si o sa se opreasca. Trebuie sa incercam sa intelegem ce ni se spune. Nu este nimic de condamnat. Putem sa stavilim cu o singura conditie. Sa incercam sa fim coerenti, sa fim atenti la ce ni se spune. Daca vorbim romaneste lucrurile se pot drege.

La ţara chestia cu lockdown nu se prea intelege”, a explicat Emilian Imbri la România TV

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 120 de decese şi 974 pacienţi internaţi la ATI.

„Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 181.175 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise marţi.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în Bucureşti de 3,94. Cea mai mare valoare a acestui indicator este în Sălaj – 5,2, urmat de Cluj – 5,08, Alba – 4,61, Timiş – 4,56, Sibiu – 4,26, Bihor – 4,13.

Citeşte şi Avertismentul medicului Adrian Marinescu: Trebuie să ne gândim că fiecare persoană de lângă noi poate fi infectată