Londra: Parlamentarii britanici încep dezbaterile pentru declaşarea procedura de Brexit

Parlamentarii britanici vor lansa dezbaterile pe 31 ianuarie pentru un proiect legislativ de autorizare a cabinetului Theresei May cu dreptul de a declanşa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona şi a începe procesul de ieşire al Marii Britanii din UE.

26 ian. 2017, 12:01
Londra: Parlamentarii britanici încep dezbaterile pentru declaşarea procedura de Brexit

Parlamentarii au decis să acorde două zile în perioada 6-8 februarie pentru dezbaterea proiectului legislativ în şedinţă comună şi speră să voteze legea la timp pentru a permite respectarea calendarului anunţat de premierul Theresa May.

Guvernul May a pierdut marţi procesul deschis la Curtea Supremă, care a decis că parlamentarii trebuie să aprobe declanşarea articolului 50, care va deschide în mod oficial negocierile pentru Brexit.

Citeşte şi Omul care a prezis Brexit, victoria lui Trump şi atacul de la Nisa, PREDICŢII CUTREMURĂTOARE. „Întreaga lume va suferi…”

Potrivit analiştilor este puţin probabil ca decizia să aibă vreun impact asupra ieşirii din blocul comunitar, pentru că sunt mici şanse ca parlamentarii să blocheze proiectul de lege privind Brexit, după decizia majorităţii electoratului la referendumul din 23 iunie, care a susţinut ieşirea din UE.

Premierul Theresa May a prezentat deja obiectivele sale pentru Brexit, care insistă că ţara va părăsi piaţa unică a UE.