Lonely Planet a publicat o ediţie dedicată României VIDEO

Celebrul ghid de călătorii Lonely Planet a publicat o ediţie dedicată României şi Bulgariei. Turiştii sunt îndemnaţi să viziteze cele două ţări şi să se bucure de peisajul magnific, cu munţi şi mănăstiri, să afle istoria captivantă a locuirlor, dar şi să se relaxeze pe coasta Mării Negre.

27 mai 2013, 07:48
Lonely Planet a publicat o ediţie dedicată României VIDEO

Munţii Carpaţi se află pe primul loc al atracţiilor turistice din cele două ţări. Ghidul online îi îndeamnă pe vizitatori să facă excursii prin pădurile desprinse parcă dintr-o poveste de fraţii Grimm şi să încerce distracţii precum pânditul de urşi sau agroturismul.

Pe următoarele locuri se află plajele din Bulgaria şi mănăstirea Rila. În timp ce pe a patra poziţie se află mănăstirile din Bucovina. Ascunse în dealurile subcarpatice, bisericile pictate arată tradiţia ortodoxă unică a României, scrie Lonely Planet.

Nici Delta Dunării, un adevărat rai pentru cei pasionaţi de păsări, nu este uitată.

În top este inclus şi Castelul Bran. Deşi din afară pare desprins dintr-un film de groază, înăuntru, castelul este departe de a fi înfricoşător, potrivit ghidului.

Lonely Planet dă asigurări că România are conexiuni aeriene bune cu Europa şi cu Orientul Mijlociu. Iar bugetul zilnic recomandat turiştilor este cuprins între 130 şi 350 de lei.