Lordul drogurilor mexicane, condamnat la închisoare pe viaţă. Joaquin Guzman, „El Chapo”, va sta peste 30 de ani în detenţie

Un judecător american l-a condamnat pe Joaquin Guzman, zis şi "El Chapo" Guzman la închisoare pe viaţă, ceea ce ar însemna peste 30 de ani de detenţie.

17 iul. 2019, 15:25
Lordul drogurilor mexicane, condamnat la închisoare pe viaţă. Joaquin Guzman, „El Chapo”, va sta peste 30 de ani în detenţie

În vârstă de 62 de ani, Guzman are 10 capete de acuzare, inclusiv trafic cu droguri şi spălare de bani. El a fost acuzat de către un tribunal federal din New York, în februarie. 

Guzman a evadat dintr-o închisoare mexicană printr-un tunel, în 2016, dar ulterior a fost prins şi arestat. A fost extrădat către Statele Unite ulterior, în 2017.

Citeşte şi Închisoare pe viaţă pentru unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri

El Chapo este fostul şef mafiot al Cartelului Sinaloa şi a fost recunoscut ca fiind cel mai mare furnizor de droguri din Statele Unite, relatează bbc.com.

În cursul anchetei, mai multe victime ale traficantului de droguri au depus mărturie privind torturile pe care le-au suferit victimele lui. Acestea au povestit că au îndurat torturi îngrozitoare din partea lui Guzman şi a oamenilor lui.

Exprimându-se prin mijlocirea unui traducător înainte de condamnarea de miercuri, Guzman a declarat în faţa tribunalului din Brooklyn că încarcerarea lui în SUA „echivalează cu o tortură psihologică emoţională şi mentală timp de 24X24 de ore pe zi.