Loredana Groza, suspectată de PLAGIAT

Loredana Groza, recent, a ajuns în faţa judecătorilor, pentru a răspunde acuzaţiilor care i se aduc de către Gabi Luncă. Un scandal monstru s-a iscat între cele două artiste, după ce Loredana i-ar fi interpretat piesele celebrei soliste fără acordul său.

RomaniaTV.net
12 dec. 2014, 09:38
Loredana Groza, suspectată de PLAGIAT

Cântăreaţa Gabi Luncă este foarte supărată, deoarece Loredana a interpretat mai multe melodii fără a-i cere acordul. Pentru că cele două nu au ajuns la niciun consens, Gabi Luncă a demarat procedurile legale pentru ca vedeta să fie anchetată de judecători.

Pentru că autorităţile au preluat cazul foarte repede, Loredana Groza a ajuns deja la Tribunalul Ilfov, acolo unde Gabi Luncă a deschis un dosar de plagiat, în care îi cere drepturi de autor Loredanei pentru piesele: „Într-o zi la poarta mea”, „Aseară la poarta mea” şi „Cip-Cirip”.

În faţa instanţei este aşteptat şi un specialist în folclor care trebuie să decidă dacă piesele îi aparţin lui Gabi Luncă sau Loredanei. În plus, este aşteptat şi un document de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturi de Autor, în care se va comunica, toate înscrisurile pe care le deţine fiecare artistă în legătură cu operele muzicale.

Artista Gabi Luncă a decis în urmă cu doi ani să-i dea în judecată pe toţi cei care, de-a lungul ultimilor 20 de ani i-au preluat mai multe piese din repertoriu, fără să-i ceară acordul, scriu cei de la SpyNews.

„Mama nu vrea sume mari de bani. Nu o intersează acest aspect. Ea nu vrea să le ia pâinea de la gură, nici Loredanei, nici altora. În zilele următoare, şi alţi artişti vor avea procese.

Era fumos din partea acestor solişti să-i dea doar un telefon ca să o roage să-i lase să-i cânte piesele şi totul se rezolva. Zilnic, mama primeşte telefoane de la diverşi cântăreţi din toată ţara, care-i cer acest lucru. Unii însă au uitat să o facă!”, declara Rebeca Onoriu, fiica solistei, în urmă cu doi ani.

Citeşte şi  Încasări COLOSALE pentru artiştii români în 2014. Au făcut SUTE DE MII DE EURO din concerte şi petreceri