Loretta Sanchez, oficial american: Sub pretextul combaterii corupţiei, în România sunt violate drepturile omului

Oficialul american Loretta Sanchez, co-preşedinte al grupului de prietenie cu România din Congres, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la "încălcările documentate ale drepturilor omului, sub pretextul combaterii corupţiei, violarea drepturilor procesuale pe timpul anchetelor penale şi ameninţările la independenţa justiţiei din România“, a afirmat această într-o scrisoarea transmisă Romanian Community Coalition la 4 iunie 2016.

07 iun. 2016, 08:52
Loretta Sanchez, oficial american: Sub pretextul combaterii corupţiei, în România sunt violate drepturile omului

Co-preşedintele grupului de prietenie cu România din Congres şi-a exprimat „îngrijorarea cu privire la „încălcările documentate ale drepturilor omului, sub pretextul combaterii corupţiei, violarea drepturilor procesuale pe timpul anchetelor penale şi ameninţările la independenţa justiţiei din România”, potrivit scrisorii transmie Romanian Community Coalition.

„Că partener strategic al Statelor Unite, trebuie să sprijinim şi să promovăm aspiraţiile poporului român de a realiză beneficiile democraţiei, ale respectării drepturilor omului, drepturilor procesuale şi independenţei justiţiei”, a mai spus Loretta Sanchez în scrisoare.

Congresmena Sanchez şi-a exprimat îngrijorarea şi cu privire la ameninţările lui Vladimir Puţin la adresă României, că urmare a amplasării scutului antirachetă de la Deveselu, însă această a asigurat românii-americani şi familiile lor din România că Statele Unite vor fi alături de România în faţă oricărei ameninţări. Sanchez a fost recunoscătoare pentru sprijinul pe care-l primeşte din partea comunităţii româno-americane din California cu ocazia alegerilor primare din data de 7 iunie.

„Mă angajez, că viitorul vostru senator de California, că voi luptă să apăr România împotrivă agresiunii Rusiei şi voi continuă să lupt pentru drepturile omului, drepturile procesuale şi independenţa justitei în lume şi, în special, în România”, a spus această în concluzia scrisorii.