Lori, câinele ucrainean de brigadă care le salvează viaţa soldaţilor, dar le şi fură şosetele VIDEO

Câinele Lori a devenit deja un talisman pentru brigada 104 a apărării teritoriale din regiunea Rivne, bombardată de avioanele ruseşti de luptă. Astfel, Lori devine al doilea patruped ajuns celebru în războiul din Ucraina, după Patron, un Jack Russell pregătit pentru a detecta explozibili, decorat inclusiv de preşedintele Zelenski.

28 sept. 2022, 09:57
Lori, câinele ucrainean de brigadă care le salvează viaţa soldaţilor, dar le şi fură şosetele VIDEO

Cățelușa s-a „înrolat” în armată împreună cu stăpânul ei. Lori avertizează asupra pericolului rachetelor, „apără” granița cu Belarus și anunță armata cu privire la cel mai mic pericol.

Câinele beagle i-a uimit pe militari, pentru că a demonstrat  rapid potențialul. Un chinolog cu indicativul „Khata”  spune  că Lori este capricioasă, are probleme cu disciplina, dar e foarte harnică.

Lori mai îndeplinește și funcția de  „psiholog”. Cu toate acestea, uneori, cățelușa nu este ascultătoare. Patrupedul fură prăjituri și chiar șosete. Militarii nu o cerată, pentru că acest câine a devenit pentru ei un camarad adevărat.

Lori îl concurează pe Patron, câinele decorat de Zelenski

Patron este un câine din rasa Jack Russell Terrier în vârstă de doi ani care ajută echipele de pirotehnişti la deminarea terenurilor. Acesta este considerat un detector de mine și o mascotă a Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei.

Câinele care a devenit celebru după ce a detectat peste 200 de explozibili de la începutul invaziei ruse, are 250.000 de urmăritori pe Instagram, iar mai nou, un cont de Twitter pentru a-i ține la curent pe fanii săi.

De la începutul invaziei ruse, patrupedul a ajutat la detectarea a peste 200 de explozibili şi a prevenit detonarea acestora, potrivit Reuters.

Citeşte şi: Autorităţile pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson, Lugansk şi Doneţk revendică victoria în referendumurile privind anexarea la Federaţia Rusă