LOTERIA BONURILOR FISCALE. Când va avea loc următoarea extragere. PRIMUL BON CÂŞTIGĂTOR

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Următoarea extragere pentru Loteria Bonurilor Fiscale, organizată de Ministerul Finanţelor şi ANAF, ar urma să aibă loc pe 19 iulie, potrivit regulamentului concursului, care spune că acestea se organizează în prima duminică după data de 15, şi anunţului Ministerului de Finanţe potrivit căruia extragerile lunare încep din luna iulie. Digi 24 a publicat o primă fotografie cu un bon fiscal câştigător, în valoare de 6,17 lei. La tragerea de luni, 13 aprilie, din urnă au ieşit data de 7 februarie şi valoarea de 6 lei, câştigătoare fiind toate bonurile de la acea dată, de valori cuprinse între 6 şi 6,99 lei.

RomaniaTV.net
13 apr. 2015, 12:04

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Următoarea extragere a Loteriei fiscale va avea loc pe 19 iulie, urmând să fie luate în considerare toate bonurile emise în luna aprilie. Regulamentul Loteriei stipulează că extragerile vor avea loc lunar, în prima duminică de după data de 15, şi că pot fi organizate şi ocazional, de sărbători.

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Digi 24 a publicat prima fotgrafie a unui bon fiscal câştigtor. Acesta aparţine unei persoane din Paşcani, care a cumpărat de 6,17 lei o legătură de ridichi roşii de 2,49 lei, piper alb măcinat de 0,99 lei şi şerveţele umede pentru copii de 2,9 lei.

Participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/website și nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituțiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câștigătoare.

Loteria Română are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie iar acestea se vor efectua cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto.

Extragerea are loc în prezența unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și C.N. „Loteria Română” S.A. iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere.

Extragerea are trei etape, după cum urmează:

etapa I: se va extrage o bilă, reprezentând luna emiterii bonului;
etapa II: se va extrage o bilă, reprezentând ziua emiterii bonului;
etapa III: se vor extrage 3 bile, reprezentând valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și al C.N. „Loteria Română” S.A. pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Revendicarea premiilor se poate face începând cu ziua de după efectuarea extragerii, în termen de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală unde a fost depus originalul bonului fiscal câştigător eliberează o copie care poartă menţiunea „conform cu originalul”.

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.