LOTERIA BONURILOR FISCALE. Cum se desemnează câştigătorii

Ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, a anunţat, la România TV, condiţiile în care va avea loc Loteria Bonurilor Fiscale a cărei primă extragere va avea loc pe 13 aprilie, a doua zi pe Paşti. Ulterior, extrageri vor avea loc în fiecare zi de 15 ale fiecărei luni.

23 ian. 2015, 08:29
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Cum se desemnează câştigătorii

Ministerul de Finanţe a demarat proiectul Loteriei Bonurilor Fiscale pentru a determina contribuabilii să ceară bon de fiecare dată când merg la cumpărături şi să îl păstreze. „Sper să fie cât mai mulţi participanţi, sper să devină o regulă să cerem peste tot bonul fiscal şi să îl păstrăm. Fondul de premiere va fi de 10.000.000 de lei pentru tot acest an. Tragerile lunare încep în luna iulie şi vor fi şi trageri extraordinare de Paşti şi de Crăciun„, a declarat Darius Vâlcov.

Acesta a explicat că vor purtea participa toţi cei care au bonuri în valoare de la 1 leu la 999 de lei pe luna precedentă extragerii care este dublă: se extrage valoarea bonului şi data din lună. „Dacă iese la extragere suma şi data din lună la care eu am bonul fiscal, mă prezint cu el la ANAF, unde se face o verificare a bonului şi se face o împărţire a banilor între toţi câştigătorii. Dacă într-o lună nu există nici un câştigător, se raportează fondul pentru luna următoare„, a explicat Vâlcov.

Principalul scop al Loteriei este combaterea evaziunii fiscale prin cointeresarea cumpărătorilor în a solicita bon fiscal. „Nu plecăm de la premisa că nu va avea succes. Vom avea grijă să mediatizăm Loteria”, a mai spus Vâlcov.

Citeşte şi Ponta: Guvernul a iniţiat o Ordonanţă privind Loteria Bonurilor Fiscale. Prima extragere va fi pe 13 aprilie