Loteria bonurilor fiscale: Duminică va avea loc extragerea din această lună

In aceasta luna, extragerea din cadrul Loteriei bonurilor fiscale va avea loc pe 18 octombrie. La aceasta vor participa bonurile fiscale emise in luna septembrie.

14 oct. 2015, 14:09
Loteria bonurilor fiscale: Duminică va avea loc extragerea din această lună

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Duminica va avea loc cea de-a patra extragere lunara din 2015 la Loteria bonurilor fiscale. Eligibile sa participe la aceasta sunt bonurile emise intre 1 si 30 septembrie.

Conform calendarului extragerilor lunare din acest an, bonurile castigatoare in urma extragerii de duminica vor putea fi depuse la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in intervalul 19 octombrie – 17 noiembrie.

Cum se ajunge la bonul fiscal castigator

In prima faza, este ales un numar cuprins intre 1 si 999 inclusiv. Acesta reprezinta valoarea totala a bonului fiscal (fara subdiviziunile leului), inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Numarul este format in urma extragerii succesive a trei serii de cifre cuprinse intre 0 si 9.

Apoi, este ales un numar care reprezinta ziua emiterii bonului fiscal, aferenta lunii septembrie.

Fondul de premiere pentru extragerea din aceasta luna este de un milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Ce poti sa faci daca te numeri printre castigatori

Castigatorii vor putea sa depuna la unitatile ANAF bonul fiscal castigator (in original), o copie a actului de identitate/pasaportului si o cerere de revendicare. In cel mult 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare (in acest caz, pana pe 16 ianuarie 2016), banii vor fi virati in contul castigatorului/castigatorilor, scrie avocatnet.ro.

Pentru a fi considerat castigator, un bon fiscal trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, dupa cum urmeaza:

  • sa fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal;
  • sa fie lizibile toate informatiile obligatorii (asa cum sunt prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999);
  • sa aiba valoarea totala in lei egala cu valoarea extrasa;
  • sa fie emis in ziua extrasa;
  • sa nu aiba mentionat niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului.

Loteria bonurilor fiscale a fost gandita pentru a combate evaziunea fiscala si este destinata doar persoanelor fizice care detin bonuri fiscale emise pe teritoriul Romaniei pentru cumpararea de bunuri/servicii.