LOTERIA BONURILOR FISCALE. Pe 13 aprilie, MAREA EXTRAGERE. Vezi cum îţi ridici banii şi care sunt condiţiile

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Românii care au păstrat bonurile fiscale primite în perioada 2 februarie-28 martie 2015 vor participa la extragerea organizată în a doua zi de Paşte, pe 13 aprilie, cu premii totale de 1 milion de lei.  Datele bonurilor câştigătoare vor fi afişate pe site-urile Finanţelor şi ANAF minim 30 zile.

07 apr. 2015, 06:04
LOTERIA BONURILOR FISCALE. Pe 13 aprilie, MAREA EXTRAGERE. Vezi cum îţi ridici banii şi care sunt condiţiile

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie — 28 martie 2015 vor participa la extragerea excepțională organizată de Loteria Româna în data de 13 aprilie, care are alocat un fond de premiere de un milion de lei.

Citeşte şi: Cine nu are obligaţia să elibereze BON FISCAL

LOTERIA BONURILOR FISCALE constă în extragerea aleatorie de numere, respectiv un număr cuprins în intervalul dintre 1 și 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Numărul reprezentând valoarea totală a bonului fiscal rezultă în urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse între 0 și 9. De asemenea, se extrage câte un număr pentru luna și ziua în care a fost emis bonul.

„Rezultatul extragerilor se consemnează într-un proces-verbal care se postează pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru o perioadă de minimum 30 de zile”, se mai arată în comunicatul citat.

Ulterior extragerii, se împarte fondul de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câștigătoare revendicate în termen.

În cazul în care nu există câștigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare, se mai precizează în comunicat.

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Cum îţi ridici banii?

Revendicarea premiilor se face, în 30 de zile de la extragere, prin depunerea bonului fiscal câștigător (ulterior extragerii), în original, la orice unitate teritorială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, alături de copia actului de identitate sau a pașaportului titularului bonului și de o cerere conform modelului care va fi aprobat prin ordinul mai sus menționat, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: LOTERIA BONURILOR FISCALE: Aplicaţia care te anunţă că ai câştigat

În cazul în care premiul nu se revendică în termenul menționat, se pierde acest drept.

„Plata câștigurilor se face de către Ministerul Finanțelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticității și realității bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală”, se mai arată în comunicat.

Prin Ordonanța Guvernului nr.10/2015 a fost reglementată organizarea Loteriei bonurilor fiscale, în scopul diminuării evaziunii fiscale prin cointeresarea, implicarea și responsabilizarea cetățenilor în fiscalizarea veniturilor realizate de comercianți din vânzarea bunurilor și prestarea serviciilor direct către populație.

Premierul Victor Ponta îi îndeamnă pe români să ceară și să păstreze bonurile fiscale, amintind, sâmbătă seara, pe Facebook, că luni, 13 aprilie, are loc prima extragere la loteria bonurilor fiscale.

„Cereți și păstrați bonurile fiscale! Cu cât aveți mai multe, cu atât aveți mai multe șanse la loterie! Bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie — 28 martie 2015 vor participa la prima extragere organizată de Loteria Română în data de 13 aprilie, care are alocat un fond de premiere de 1 milion de lei”, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

El își încheie postarea făcând trimitere la pagina de internet a Ministerului Finanțelor Publice, care a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că a fost lansat, în dezbatere publică, proiectul de Ordin al ministrului Finanțelor Publice pentru aprobarea Instrucțiunilor de punere în aplicare a Ordonanței Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, a Regulamentului de organizare și desfășurare a extragerilor, a modelului și conținutului cererii de revendicare a premiilor, precum și pentru instituirea Comisiei pentru supravegherea efectuării extragerilor Loteriei bonurilor fiscale.

CITEŞTE ŞI LOTERIA BONURILOR FISCALE: Pe 13 aprilie, extragerea pentru cele emise între 2 februarie-28 martie

LOTERIA BONURILOR FISCALE. AvocatNet.ro şi Facturis au lansat o aplicaţie gratuită care îi anunţă pe utilizatori dacă se numără printre câştigătorii Loteriei bonurile fiscale. Aplicaţii este gratuită şi foarte uşor de folosit: utilizatorii nu trebuie decât să înregistreze în sistem suma şi data înscris pe bonul fiscal.

Romanii care vor sa afle rapid daca au castigat la Loteria bonurilor fiscale au la dispozitie aplicatia gratuita Loteria Bonurilor by AvocatNet.ro , disponibila online, prin care sunt anuntati daca se numara printre norocosi. Mecanismul de functionare este foarte simplu: cetatenii trebuia sa ceara bonul fiscal de fiecare data cand merg la cumparaturi, apoi trebuie sa introduca datele de pe bon in aplicatie, iar programul ii notifica daca au castigat la extragerile organizate de Ministerul de Finante.

Pentru a putea fi folosita, utilizatorii trebuie doar sa se inregistreze cu datele de autentificare pe care le folosesc pe platforma AvocatNet.ro si sa introduca in aplicatie  suma inscrisa pe bonul fiscal, precum si data si judetul in care acesta a fost emis. Si utilizatorii care nu sunt inregistrati pe AvocatNet.ro pot sa utilizeze aplicatia, ei avand posibilitatea sa isi creeze un cont nou.

Ulterior, aplicatia  ii va informa pe utilizatori daca au fost castigatori ai extragerilor organizate de Ministerul de Finante. Aplicatia este gratuita si poate fi gasita aici. Se poate descarca in PlayStore si va aparea in curand si in iStore.