Loteria Română renunţă la contractul cu firma grecească Intralot

Loteria Română nu va mai prelungi contractul cu firma grecească Intralot. Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat că la data de 31 decembrie expiră contractul cu firma din Grecia privind administrarea şi gestionarea tuturor jocurilor loteristice şi că acesta nu va mai fi prelungit.

RomaniaTV.net
29 dec. 2014, 16:04
Loteria Română renunţă la contractul cu firma grecească Intralot

„Contractul cu firma Intralot, privind administrarea și gestionarea tuturor jocurilor loteristice, nu se va prelungi. Actualul act adițional, prin care s-a prelungit acest contract, este în vigoare până în data de 31 decembrie a.c. Așadar, contractul cu Intralot încetează în ultima zi a acestui an iar conducerea CNLR SA m-a asigurat că tragerile Loto nu vor suferi modificări în niciun fel, în urma acestei decizii, acestea efectuându-se în continuare, fără probleme”, se arată într-o declaraţie de presă a ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, postată pe site-ul Ministerului Finanţelor.

În urma discuțiilor avute, s-a decis de comun acord cu conducerea CNLR SA, ca aceasta să efectueze demersurile necesare pentru încheierea de contracte cu o parte din subcontractorii Intralot, în vederea asigurării funcționării sistemului Loto, în continuare, fără nicio modificare.

„Totodată, Compania Naţională Loteria Română a început demersurile pentru ca din ianuarie 2015 să asigure funcţionarea întregului sistem prin specialişti proprii”, a mai spus Vâlcov în declaraţia de presă.

Loteria Română şi Intralot au început să colaboreze în 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice şi servicii suport şi care a expirat în decembrie 2013. După expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte adiţionale.

Anul trecut, Consiliul Concurenţei a amendat cu 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro) Compania Naţională Loteria Română, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom Holdings, pentru înţelegeri anticoncurenţiale. Conform contractului care a expirat în 2013, Intralot primea 7,5% din încasările totale de la loto, pentru asistenţa tehnică oferită în exploatarea aparaturii electronice.