LOTO: Marele premiu, noroc sau blestem? 10 lucruri neştiute despre câştigătorii la loterie

LOTO: Gândul firesc al fiecărei persoane care joacă la loterie este acela că într-o zi va câştiga marele premiu. Cu toţii suntem conştienţi că milioanele de euro câştigate ne vor schimba viaţa, chiar ne dorim asta, însă cei mai mulţi dintre noi nu suntem pregătiţi pentru un asemenea câştig, iar în spatele fericirii iluzorii ne pândesc tot felul de pericole. Realitatea este mult mai dură, după cum relevă un studiu efectuat de Camelot Group, la comanda Loteriei Naţionale din Marea Britanie, efectuat pe baza celor întâmplate cu foşti câştigători ai marilor premii.
Filip Stan
08 mart. 2015, 12:29
LOTO: Marele premiu, noroc sau blestem? 10 lucruri neştiute despre câştigătorii la loterie

LOTO: 10 lucruri neştiute despre câştigătorii la loterie

10. 44% dintre câştigători ajung să piardă totul

Această risipire a averii ar putea numele de “efectul Mike Tyson”. Trezindu-se bogaţi peste noapte, mulţi oameni simpli nu ştiu să gestioneze situaţia şi aruncă cu bani în stânga şi-n dreapta, pe toate nimicurile. Contul se goleşte cu o viteză uluitoare şi, deşi vorbim de milioane de euro, statistica arată că 44% dintre câştigători îi cheltuie pe toţi în mai puţin de cinci ani.

9. 48% dintre câştigători îşi păstrează locul de muncă

Studiul constată că aproximativ 45% din câştigători au de gând să-şi deschidă propria afacere, iar alte câteva procente vor să-şi schimbe job-ul. Aproximativ jumătate dintre norocoşi rămân însă, cel puţin pentru o perioadă, la slujbele pe care le aveau înainte de a câştiga marele premiu.

8. Şansele de a fi fericit sunt de aproximativ 50%

Faptul că milioanele de la loto îţi vor aduce fericirea este cel mai mare clişeu al timpurilor noastre. Potrivit studiului, doar 55% din oameni pretind că sunt mai fericiţi după ce au câştigat marele premiu, iar 43% spun că banii nu le-au adus fericirea. Mai mult, există un eşantion de 2% care spun că sunt mai puţin fericiţi decât înainte de a câştiga.

7. 83% dintre câştigători dau bani familiei

Banii câştigaţi la loterie satisfac, în mare măsură, nevoile întregii familii. Aproape 30% dintre câştigători sunt chiar solicitaţi de rude să fie ajutate cu bani, iar restul o fac din proprie iniţiativă. Procentual, preferinţele se îndreaptă în primul rând către fraţi – 66%, urmaţi de copii – 57% şi părinţi – 51%. Faptul că suma procentelor depăşeşte 100% se datorează faptului că unii câştigători îşi tratează cu generozitate egală membrii familiei.

6. 90% dintre câştigători îşi pierd prietenii

Aproapetoată lumea te urăşte după ce ai câştigat premiul cel mare, uneori chiar şi cei pe care îi ajuţi cu bani, deoarece consideră că sprijinul tău financiar pentru ei ar fi putut fi mai mare. Invidia încolţeşte în rândul colegilor de la locul de muncă, al prietenilor şi chiar al membrilor mai îndepărtaţi ai familiei. Potrivit studiului Camelot Group, în medie, bărbaţii câştigători îşi ajută cu bani trei prieteni, iar femeile o singură prietenă. În aceste condiţii, nu-i de mirare că 90% dintre câştigători îşi pierd prietenii.

5. 1% dintre câştigători îşi fac operaţii estetice

Procentul celor care apelează la chirurgia plastică este mai mic decât ne-am fi aşteptat, însă de obicei cei care îşi doresc un look nou şi câştigă la loterie îşi canalizează toată averea în această direcţie. Este cazul britanicei Callie Rogers, cea mai tânără câştigătoare la loterie din Anglia, care la 16 ani a intrat în posesia a 1,9 milioane lire sterline. Cu 550.000 lire sterline şi-a cumpărat patru case, 250.000 de lire le-a “investit” în petreceri şi droguri, 85.000 de lire le-a cheltuit pe maşini, iar cu 11.500 de lire şi-a pus sâni noi. La vârsta de 26 de ani ea şi-a risipit averea, însă susţine că este mult mai fericită fără ea, dar cu noii săi sâni.

4. Majoritatea câştigătorilor aleg să călătorească

Banii reprezintă mijlocul cel mai la îndemână pentru împlinirea viselor, iar statisticile arată că 19% dintre câştigători nu ieşiseră înainte din graniţele ţării de origine. Aşadar câştigul la loterie le oferă acestor oameni oportunitatea perfectă de a vedea lumea, dar nu numai lor. 24% dintre câştigători îşi cumpără chiar proprietăţi în afar ţărilor lor şi, de altfel, doar 12% dintre câştigători nu doresc să călătorească.

3. 3% îşi mută copiii de la şcoli publice la şcoli private

Cu bani nu se poate cumpăra inteligenţa, însă există sentimentul că o educaţie într-un mediu elitist oferă o pregătire superioară copiilor. În mintea unor părinţi se dezvoltă probabil ideea că numai aşa copiii lor vor învăţa să gestioneze mai bine moştenirea sau chiar să înmulţească averea familiei.

2. 32% dintre câştigători se îngraşă

Banii pot fi un stimulent puternic sau un sedativ puternic. Pentru aproape o treime dintre câştigători ei acţionează ca un sedativ, aceşti oameni devin leneşi şi comozi, astfel că nu-i de mirare că ajung să se îngraşe. Pe de altă parte, există un procent care aleg să meargă la sala de gimnastică după ce s-au îmbogăţit, chiar dacă el e mic, 12%.

1. 68% dintre câştigători continuă să joace la loterie

Pare surprinzător, dar în ciuda faptului că deja sunt milionari, mulţi câştigători continuă să-şi încerce şansa la loterie. Unii spun că banii pe care ei îi plătesc este un impozit pe prostie, alţii că e un impozit pe optimism. Şansele de a câştiga de două ori marele premiu într-o viaţă sunt infime.

DailyBusiness
Pensii 2025. Cu cât vor scădea pensiile de peste 3000 de lei, de la 1 august, după taxarea CASS
Spynews
Un cioban a fost atacat de urs, într-o comună din Argeș. Un incident asemănător a avut loc în aceeași zonă în urmă trei zile
Bzi.ro
Irina Columbeanu și-a arătat gențile de lux! Costă peste 18.000 de euro! – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Ce notă a obținut un elev din Sibiu care luase 5,85 la BAC. Rezultatul după contestație l-a lăsat fără cuvinte
Capital.ro
Cutremur în Dosarul Caracal după 6 ani. Cazul NU s-a încheiat. Telefonul Luizei...
Playtech.ro
Ce înseamnă fainoşag, de fapt? Secretul ardelenilor a fost dezvăluit
DailyBusiness
Gigi Becali, afectat de măsurile de austeritate anunțate de Guvernul Bolojan. Ce pensie va avea de la 1 august
Adevarul
Piața imobiliară, în fierbere: apartamentele cu 3 camere din București se apropie de 200.000 de euro. Cu cât se scumpesc în alte mari orașe
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Iubita lui Iustin Petrescu, dezvăluiri exclusive la Un Show Păcătos! Hara a spus cum era influencerul când l-a cunoscut și a vorbit și despre Marilu Dobrescu: "A dat în el"
Spynews
Iustin Petrescu a ajuns la tribunal, alături de iubita lui. Astăzi are loc primul termen din procesul cu Marilu Dobrescu
Evz.ro
România ia foc. S-a ajuns la Cod Roșu prelungit. Va fi mai rău decât a fost vreodată
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
kanald.ro
Incident șocant la o nuntă din Vâlcea: O mireasă a fost bătută de mire în mijlocul petrecerii, pentru că a supărat-o pe soacră
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au făcut deja anunțul. Pe ce dată vine prima ninsoare în România, anul acesta
Playsport.ro
CALCUL: Cât vor plăti românii pe benzină și motorină de la 1 august, după majorarea accizelor și a TVA-ului
Capital.ro
Bancnotele naționale se schimbă în Euro. Se va renunța definitiv la banii vechi. Transformarea începe în 2026
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV care întoarce toate privirile la 34 de ani e fericită, după ce iubitul cu 11 ani mai mic decât ea a semnat contractul vieții
stirilekanald.ro
Infern după inundațiile din Texas: crește bilanțul la 82 de morți. Mai multe fete din tabăra de vară, încă dispărute
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Amendă fără precedent pentru românii care stau la bloc!
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Electoratul PSD: de la covrigi electorali la gogoși trrricolore