Lotul Agigea, eliberat din arest

Paisprezece persoane implicate în dosarul Agigea au fost eliberate după 6 luni de arest. La ieşire, au fost aşteptate de rude şi de prieteni. Niciunul dintre cei eliberaţi nu a vrut să discute cu presa.

RomaniaTV.net
20 nov. 2011, 07:44
Lotul Agigea, eliberat din arest

Şedinţa de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a durat mai bine de 6 ore, timp în care 4 dintre inculpaţi au fost audiaţi. În acest dosar, 28 de oameni au fost reţinuţi în primăvară, pentru acte de corupţie. Printre ei, şi fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu.

În acelaşi caz, senatorul PDL Mircea Banias este cercetat pentru trafic de influenţă, aderare la un grup infracţional organizat şi instigare la violenţă. Senatorului i s-a dat interdicţia de a părăsi România 30 de zile.

Dosarul Agigea a fost deschis pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import-export de mărfuri provenite din afara graniţelor UE desfăşurate în vămile din Constanţa. 28 de persoane au fost arestate preventiv, pe numele unui libanez s-a cerut arestarea în lipsă, iar Mircea Banias a fost cercetat în libertate.

Potrivit procurorilor DNA, în portul Constanţa-Agigea acţiona o adevărată „caracatiţă” care încerca să controleze instituţiile statului. Pentru fiecare transport introdus ilegal se cereau zilnic între 1.000 şi 7.000 de dolari, prejudiciul statului ajungând şi la peste 8 milioane de lei pentru un transport.