Lotul naţional al României, implicat într-un grav accident. Un tir a intrat în autocarul cu sportivii noştri

Un grav accident rutier a avut loc luni după-amiază, în Muntenegru. Autocarul naționalei de handbal de plajă a fost implicat în acest eveniment rutier.

02 iul. 2018, 14:46

Un TIR a intrat în autocarul în care se aflau juniorii de la loturile naționale, atât băieți, cât și fete. Ei se întorceau din Muntenegru, acolo unde au participat la Campionatele Europene de Juniori la handbal pe plajă. Singurul care ar fi fost rănit este antrenorul Mihai Rohăzneanu.

Nu cunosc foarte multe amănunte despre ce s-a întâmplat exact. Am înţeles că e vorba de contuzii uşoare în cazul membrilor delegaţiei noastre, mai mare ar fi fost şocul. Nu e nimeni grav. Nu ştiu dacă un tir sau ce alt vehicul a intrat în autocarul nostru sau ce s-a întâmplat.

Cert este că le-am rezolvat cazare la hotel în zonă, undeva spre graniţa cu Serbia dacă am înţeles bine, iar mâine va merge alt autocar după cele două echipe„, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, pentru News.ro.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la situaţia persoanelor afectate. În acest scop, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei se deplasează în acest moment către locul accidentului.

Ambasada nu a fost notificată de către autorităţile locale în legătură cu producerea accidentului, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară„, se arată într-un comunicat al MAE.

Ambasada României la Podgorica monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, adaugă Ministerul de Externe.