Loturi uriașe de ouă Kinder Surprise, retrase de pe piață din cauza riscului de Salmonella! Desertul preferat de milioane de copii îi poate îmbolnăvi grav!

Mai multe loturi din ciocolata Kinder Surprise au fost retrase de pe piață din cauza riscului de Salmonella.

04 apr. 2022, 14:30
Loturi uriașe de ouă Kinder Surprise, retrase de pe piață din cauza riscului de Salmonella! Desertul preferat de milioane de copii îi poate îmbolnăvi grav!

Ferrero, brandul – mamă, a luat măsuri de precauție pentru a rechema produsul de pe piață din cauza riscului de Salmonella.

Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA), un departament guvernamental responsabil cu protecția sănătății publice privind alimentele, a lansat o alertă alimentară sâmbătă, 2 aprilie. Acesta a anunțat că Ferrero retrage loturi selectate de Kinder Surprise din cauza posibilei contaminări cu salmonella.

Produsele suspectate sunt pachetele de 20 de grame de ouă Kinder Surprise, cu date de consum între 11 iulie și 7 octombrie 2022.

Se crede că loturile contaminate sunt doar cele care provin din Belgia. Clienții care au apucat să le cumpere sunt îndemnați să nu le consume și să contacteze linia de asistență pentru consumatorii Ferrero la [email protected], potrivit TheSun.

Citește și Produs retras de urgență din supermaketuri! Posibilă contaminare cu Salmonella

În magazinele care vând acest produs vor fi amplasate panouri pentru punctele de vânzare pentru a explica motivele din spatele retragerii și pentru a sfătui clienții ce să facă dacă au cumpărat deja ciocolata Kinder.

„Deși niciunul dintre produsele noastre Kinder lansate pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella și nu am primit plângeri ale consumatorilor, luăm acest lucru extrem de în serios, deoarece grija consumatorilor este prioritatea noastră principală. Colaborăm cu retaileri pentru a ne asigura că aceste produse nu mai sunt disponibile pentru cumpărare. Luăm extrem de în serios chestiunile legate de siguranța alimentelor și ne cerem scuze sincer pentru această problemă”, a transmis compania Ferrero.

Ce riscuri prezintă infectarea cu Salmonella

Salmonella este un tip de bacterie care poate provoca boli diareice la om. Există peste 2.500 de subtipuri, unele sunt prezente la animale, dar pot afecta și oamenii. Mai puțin de 100 de tulpini de bacterii Salmonella sunt susceptibile să infecteze oamenii.

Infecția cu această bacterie, care se manifestă prin vomă, diaree, crampe abdominale, se poate preveni prin spălatul pe mâini, mai ales înainte de masă și prin gătirea adecvată a oălor și cărnii.

În întreaga lume, Salmonella este una dintre principalele cauze ale diareei. Alte simptome comune ale infecției includ crampe abdominale și vărsături. Există multe tipuri de bacterii Salmonella, care pot provoca o serie de boli, inclusiv febra tifoidă și gastroenterita. Majoritatea persoanelor infectate cu Salmonella au simptome ușoare și se recuperează fără tratament, dar altele necesită îngrijiri la spital.

Citește și Pui cu Salmonella într-o rețea de hipermarketuri din România. Clienții sunt avertizați să nu consume produsele