Lotus vrea să dea lovitura: Maria de Villota ar putea fi prima femeie din Formula 1

După ce l-a convins pe finlandezul Kimi Raikkonen să revină în Formula 1, Lotus vrea să dea o nouă lovitură de imagine.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 12:56
Lotus vrea să dea lovitura: Maria de Villota ar putea fi prima femeie din Formula 1

Anul viitor ar putea aduce o premieră în Formula 1. Nu este vorba despre vreo nouă cursă sau despre vreo nouă schimbare a regulamentului, ci despre o mutare revoluţionară a celor de la Lotus.

După ce l-au convins pe fostul campion Kimi Raikkonen să revină în Marele Circ, cei de la Lotus vor să fie prima echipă din epoca modernă a Formulei 1 care are pilot o femeie.

Spaniola Maria de Villota, în vârstă de 31 de ani, are mari şanse să devină prima femeie din Marele Circ. Pentru început, ea ar urma să fie pilto de încercări, dar cu siguranţă va face totul pentru a deveni pilot principal. Evident, va avea de luptat în această lume a bărbaţilor în care femeile au loc în apropierea pistei doar ca însoţitoare ale piloţilor înainte de curse, dar este decisă să-şi joace toate cărţile.

Maria a moştenit pasiunea pentru automobilism de la tatăl său, Emilio de Villota, care în 1977 a „alergat” în două curse de Formula 1 pentru McLaren-Ford şi care a fost vedetă în Aurora-F1-Series, în Marea Britanie.

Maria de Villota este pilot de curse din 2000, iar în prezent concurează în Superleague Formula, competiţie auto sponsorizată de cluburile de fotbal din Spania. Echipa pe care ea o reprezintă este Atletico Madrid, dar vrea mai mult. Iar cei de la Lotus-Renault sunt interesaţi să-i împlinească visul.

Dincolo de orice, legitimarea Mariei de Villota ar fi fără îndoială o lovitură de imagine pentru Lotus, echipă ai cărei şefi au văzut-o deja la lucru pe simpatica blondă în vară, când a avut ocazia să piloteze un monopost Renault folosit în 2009. Şi a uimit la toate capitolele. Iar acum este încrezătoare că tratativele cu Lotus vor avea rezultatul dorit de ea. „Este doar o chestiune de timp, până se va semna contractul. Poate nu va fi anul acesta, ci în ianuarie„, a spus Maria de Villota, pentru Marca.

Ea a subliniat că se bucură şi de aprecierea patronului Formulei 1, Bernie Ecclestone: „Bernie mă susţine. În Brazilia mi-a spus că are mare încredere în mine”.

Totuşi, Maria de Villota nu ar fi chiar prima femeie care îşi încearcă norocul în Formula 1. În 1962, când competiţia se desfăşura după cu totul alte reguli, italianca Giovanna Amati a concurat pentru Brabham în calificările a trei Mari Premii, însă niciodată nu a reuşit să se claseze în primii 30, pentru a se alinia la startul unei curse propriu zise.