Lovitura anului în business: Jumbo a cumpărat unul dintre cele mai mari mall-uri din România

Jumbo devine din ce în ce mai popular în România. Grecii care dețin lanțul de magazine continuă investițiile la foc automat în țara noastră. 

26 iul. 2023, 11:45
Lovitura anului în business: Jumbo a cumpărat unul dintre cele mai mari mall-uri din România

Retailerul grec de jucării și decorațiuni tocmai a achiziționat mall-ul Liberty Center, din cartierul Rahova, din București. Tot un grup de afaceriști originari de pe teritoriul elen a deținut mall-ul.

Centrul comercial din sud-vestul metropolei a fost inaugurat în 2008, în urma unei investiții de aproximativ 70 de milioane de euro.

Jumbo a cumpărat Liberty cu doar 20 de milioane de euro, deci la „preț de criză„.

În urma acumulării unei datorii de 61 de milioane de euro, centrul comercial a fost executat silit în 2012 de trei bănci care au finanțat construcția, Eurobank EFG Luxembourg, Alpha Bank şi Bank of Cyprus.

Românii cumpără din ce în ce mai mult de la Jumbo

Vânzările Jumbo în România au crescut cu aproximativ 17% în primele șase luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2022, ușor sub avansul de 20% consemnat la nivel de grup.

Compania urmează să deschidă și primul său depozit din România, în Popești-Leordeni, pe un teren cumpărat de la Alpha Bank, o investiție de circa 35 de milioane de euro, informează Profit.ro.

În prezent, Jumbo deține în prezent o rețea locală formată din patru hypermarketuri situate în București-Ilfov și câte unul în orașele Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Craiova, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov și Sibiu, ultimul inaugurat în noiembrie 2022.

Jumbo este o companie prezentă în Grecia, România, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Kosovo, Serbia, Albania și Bosnia.

Primul magazin Jumbo din România a fost deschis in 2013, în locul fostului magazin Real din Timișoara. O bună parte a magazinelor Jumbo din țara noastră au fost deschise în locul fostelor lanțuri germane de bricolaj OBI.