Jumbo îşi anulează planurile pentru România! Veste îngrijoratoare de la uriaşul magazin de „mici nimicuri”

Jumbo deține 16 magazine fizice România, cel mai recent fiind inaugurat în noiembrie, la Sibiu. Anul acesta urmează să fie lansat și magazinul online e-jumbo.ro. Cu toate că afacerile retailerului merg bine, Jumbo și-a revizuit planurile de extindere în România.

13 mart. 2023, 14:18
Jumbo îşi anulează planurile pentru România! Veste îngrijoratoare de la uriaşul magazin de „mici nimicuri”

Retailerul elen de jucării și decorațiuni Jumbo și-a revizuit planurile de extindere în România. Pentru 2023 era planificată deschiderea a încă două magazine în România, unul la Iași și altul în comuna Florești, județul Cluj. Potrivit profit.ro, conducerea Jumbo s-ar fi răzgândit, stabilind că va deschide un singur magazin fizic în România până la finele anului. Cel mai probabil, este vorba de hipermarketul din Iași, pentru care a obținut autorizația de construcție în septembrie.

Tot anul acesta urmează să fie lansat și magazinul online e-jumbo.ro. “Deschiderea unui nou hipermarket în România, a unui hipermarket în Cipru, precum și lansarea magazinului online în România vor contribui la creșterea vânzărilor”, potrivit companiei. Pentru întreg anul 2023, Jumbo preconizează o creștere de 15% a vânzărilor consolidate.

Citește și: Cât câștigă un angajat de la Jumbo România pe lună

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo și-a accelerat creșterea în România anul trecut, ajutat de revenirea puternică a cererii în ultimul trimestru. Deschiderea hipermarketului din Sibiu, al 16-lea de pe piața locală, a contribuit la creșterea vânzărilor.

După un declin de 1,5% la nivelul primelor nouă luni, vânzările Jumbo “au explodat” în trimestrul al patrulea, subsidiara locală raportând creșteri de două cifre în fiecare lună începând cu octombrie.

Vânzările Jumbo au crescut, în ritm anual, cu 21% în octombrie și cu 43% în noiembrie, după deschiderea magazinului din Sibiu. În decembrie, vânzările au crescut cu 29% față de aceeași lună din 2021, ducând la 10% avansul la nivelul întregului an, scrie Profit.ro

Vânzările Jumbo în România au crescut cu 36% în primele două luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2022, ușor sub ritmul înregistrat la nivelul grupului (+40%).

În 2021, vânzările Jumbo în România s-au majorat cu 7%, față de o creștere de 13% în 2020. Rezultatele din 2021 au fost afectate de blocajele din lanțurile de aprovizionare și de introducerea obligativității prezentării certificatului verde la intrarea în magazine.

La nivelul grupului, vânzările Jumbo au crescut cu aproximativ 14% față de 2021 și cu 12% față de 2020, depășind estimările inițiale.

Jumbo deține 83 de magazine fizice, în Grecia (53), România (16), Bulgaria (9) și Cipru (5), în timp ce magazinul online este operațional în Grecia și Cipru. Retailerul de jucării este prezent, prin intermediul unor parteneriate cu companii locale, și în Macedonia, Albania, Serbia, Kosovo, Bosnia și Muntenegru.