Lovitura care a uluit Franţa: Frontul Naţional şi-a exclus FONDATORUL partidului

Frontul Naţional din Franţa, de extremă stângă l-a exclus din rândurile sale tocmai pe fondatorul său, Jean-Marie Le Pen.

20 aug. 2015, 19:24
Lovitura care a uluit Franţa: Frontul Naţional şi-a exclus FONDATORUL partidului

Toate acestea s-au petrecut după ce fiica lui Jean-Marie Le Pen, Marie Le Pen, care preluase conducerea formaţiunii de extremă-dreaptă, după o serie de divergenţe de opinie privind modul de conducere al partidului şi o ceartă finală între tată şi fiică, potrivit bbc.com.

În vârstă de 86 de ani, fondatorul partidului a fost suspendat din FN în luna mai, după ce a susţinut în repetate rânduri că Holocaustul a fost „un detaliu al istoriei”.

Citeşte şi Marine Le Pen, în ţara lui Vladimir Putin. Preşedinta FN a criticat Guvernul Franţei în faţa ruşilor

Fiica lui, Marine Le Pen, în vârstă de 46 de ani, a preluat conducerea partidului înfiinţat de tatăl ei în 2011. Marine a încercat să îl ţină departe de trecutul lui rasist şi antesemit.

Excluderea fondatorului extremei drepte din propriul său partid a fost decisă „de majoritatea” membrilor biroului executiv al FN la sfârșitul unei audieri de trei ore a fostului lider, la care fiica lui, actual preşedinte al partidului tatălui ei, Marine Le Pen, nu a participat invocând necesitatea imparțialității.

„Decizia completă și motivată” îi va fi comunicată în curând lui Jean-Marie Le Pen, se arată în comunicatul FN care nu detaliază criticile care i-au fost aduse fondatorului partidului.