Lovitură cruntă primită de amatorii de păcănele. Parlamentarii le-au pus gând rău

Peste 100 de parlamentari au formulat o propunere legislativă prin care jocurile de noroc tip slot-machine vor putea să funcţioneze doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române. Astfel, celebrele păcănele vor dispărea din baruri, case de pariuri şi alte tipuri de săli, iniţiatorii propiectul considerând că astfel se vor reduce cazurile de "ludomanie" şi de violenţă domestică.

04 apr. 2014, 14:53
Lovitură cruntă primită de amatorii de păcănele. Parlamentarii le-au pus gând rău

Parlamentarii propun ca pentru jocurile de tip slot-machine numărul minim de mijloace de joc care pot fi exploatate de acelaşi operator economic să fie de 50 de aparate, în cadrul aceleiaşi locaţii sau în locaţii diferite.

Numărul de slot-machine, pentru fiecare locaţie, va fi minimum 2 mijloace de joc, dar nu mai mult de 5 mijloace de joc, pentru locaţiile autorizate pentru activitatea Companiei Naţionale Loteria Română. Potrivit proiectului depus la parlament, jocurile de noroc tip slot-machine pot fi autorizate să funcţioneze legal doar în cazinouri sau agenţii aparţinând Loteriei Române.

Citeşte şi A câştigat 55.000 de euro la păcănele: „Mă însor şi îmi fac casă”

În expunerea de motive a proiectului, parlamentarii precizează: „Prezenţa sloturilor în spaţiile comerciale nu încurajează sub nicio formă consumul, ademenind pur şi simplu populaţia către soluţia cea mai scurtă de câştig fără muncă, anume jocul fără noroc, care până la urmă se dovedeşte doar o sursă eficientă de pierdere a resurselor financiare de către populaţie în detrimentul coşului zilnic de cumpărături.

Citeşte şi Oana Lis i-a jucat pensia lui Viorel Lis la „păcănele”

Având în vedere toate acestea, considerăm că exploatarea acestui tip de jocuri doar în Cazinouri sau în agenţiile Companiei Naţionale Loteria Română ar oferi garanţiile necesare de exploatare conform legislaţiei în vigoare a acestui tip de jocuri, slot-machine, fără să pună în pericol populaţia României„.

Citeşte şi DEPENDENŢA de păcănele, dată de un MEDICAMENT. Vezi explicaţiile HALUCINANTE ale medicilor