Lovitură cruntă primită de FRF şi Burleanu. Candidatul pe care-l susţineau la şefia FIFA s-a retras din cursă

Cu o săptămână înainte de alegerile de la FIFA pentru funcţia de preşedinte, olandezul Michael van Praag, susţinut între alţii de Federaţia Română de Fotbal, a anunţat că îşi retragere candidatura, anunţând că îl susţine pe Pinţul Ali în confruntarea cu Joseph Blatter.

21 mai 2015, 10:47
Lovitură cruntă primită de FRF şi Burleanu. Candidatul pe care-l susţineau la şefia FIFA s-a retras din cursă

Joseph Blatter este mare favorit la câştigarea unui nou mandat la preşedinţia FIFA, în ciuda scandalurilor de corupţie în care numele forul mondial a fost târât în ultimii ani. Blatter şi-a asigurat susţinerea Confederaţiei Asiatice, iar cntracandidaţii săi s-au retras rând pe rând din cursă, ultimul fiind olandezul Michael van Praag, care a făcut joi anunţul.

După numeroase discuţii, reflecţii şi deliberări am decis să-mi retrag candidatura şi să-l susţin pe prinţul Ali Al Husein„, se arată într-un comunicat remis de echipa de campanie a olandezului. Michael van Praag (67 ani), care este şi preşedintele Federaţiei Olandeze de Fotbal, îşi va face publice motivele renunţării într-o conferinţă de presă pe care o va susţine joi seara, la Amsterdam.

Elveţianul Joseph Blatter este preşedintele FIFA din 1998 şi are vârsta de 79 de ani. Alegerile vor avea loc joia viitoare, la Zurich.