Lovitură CUMPLITĂ pentru Cristi Borcea. Decizia de ultimă oră a DNA care îl poate trimite în PUŞCĂRIE

Procurorii DNA au cerut, marţi, ca magistrații să pronunțe o pedeapsă pentru Cristian Borcea, acesta fiind achitat, inițial, pe fond, în dosarul retrocedării plajelor de la ÎCCJ.

08 ian. 2019, 19:52
Lovitură CUMPLITĂ pentru Cristi Borcea. Decizia de ultimă oră a DNA care îl poate trimite în PUŞCĂRIE

Cristian Borcea s-a declarat nevinovat în ultimul cuvânt avut în faţa magistraţilor.

„Respingeți apelurile ca nefondate. Cu privire la Borcea Cristian, arătăm că abuzul în serviciu se pedepsește de la 3 la 10 ani. Acțiunile inculpatului Borcea au fost mai multe, astfel încât faptele sunt în formă continuată. Efectele deciziei Curții Constituționale sunt doar pentru viitor (n.r. – se face referire la declararea ca neconstituțională a articolului de lege care spune că „orice act procesual întrerupe prescripția” – decizia CCR nr. 297/2018). Termenul de prescripție a fost întrerupt în mod constant, astfel încât prescripția nu s-a împlinit”, a declarat în fața instanței procurorul de ședință al DNA.

Cristi Borcea vrea să plece DEFINITIV din România. Unde se poate stabili fostul BOSS al lui DINAMO

Solicitarea a venit în replică, marți, după ce toți avocații din dosarul retrocedării plajelor au solicitat respingerea apelului procurorilor anticorupție și achitarea clienților lor.

În ultimul cuvânt, Cristian Borcea și-a susținut nevinovăția: „Domnule președinte, onorată instanță, sunt nevinovat deoarece eu am cumpărat drepturi litigioase. Nu am avut legătură cu comisiile sau cu persoanele de la care a cumpărat Giurgiucanu (n.r. – Georgică). De aceea am și dat procură lui Giurgiucanu”.

Instanța supremă a finalizat, marți, dezbaterile în dosarul retrocedării plajelor, urmând a se pronunța pe 29 ianuarie.