Lovitură de proporţii! CFR CLUJ, sponsorizare de 20 de milioane de euro pe trei ani de la TESLA

CFR Cluj, campioana României, este lider în Liga 1 şi calificată în 16-imile de finală ale Europa League. În aşteptarea banilor de la UEFA, şefii din Gruia au dat marea lovitură: cel mai mare contract de sponsorizare din istoria fotbalului românesc.

14 ian. 2020, 11:04
Lovitură de proporţii! CFR CLUJ, sponsorizare de 20 de milioane de euro pe trei ani de la TESLA

CFR Cluj avea pierderi financiare de aproximativ 20 de milioane de euro raportate la finalul anului 2018 şi nu avea altă variantă de ieșire din criză decât un parcurs ireproșabil în campania europeană. Dan Petrescu și trupa lui au asigurat clubului mai bine de 15 milioane de euro din bonusurile oferite de UEFA și emoțiile s-au mai risipit. Marea lovitură este însă alta!

Dan Petrescu şi-a prelungit contractul cu CFR Cluj

Performanţele celor de la CFR Cluj au stârnit şi interesul sponsorilor. Transilvania Reporter scrie că Tesla, celebrul producător de automobile electrice de înaltă performanță, pare să fie compania care va alimenta conturile lui CFR Cluj cu aprope 20 de milioane de euro în următorii trei ani. Contractul de sponsorizare a fost semnat anul trecut, înainte de Crăciun, și va fi făcut public în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Astfel, decizia lui Dan Petrescu de a-și prelungi angajamentul cu CFR Cluj este în strânsă legătură cu noul sponsor, cu care clubul clujean a semnat un contract pentru următorii trei ani. Tesla va asigura bugetul necesar pentru transferuri de top. Chiar dacă nu și-a încasat toate salariile, investițiile pe care Tesla le va face în clubul feroviar l-au determinat pe Dan Petrescu să-și ia gândul de la plecare. Aproximativ două milioane de euro va încasa Dan Petrescu, în funcție de performanțe, conform noului acord valabil până în vara anului 2022.