Lovitură de proporţii dată de Ion Ţiriac. Cel mai bogat român recunoaşte că a fost ajutat de Marcel Ciolacu: „Am găsit înţelegere la prim-ministru”

Ion Ţiriac anunţă că va face investiţii uriaşe în România. Miliardarul aşteaptă să primească aprobarea pentru a construi în Capitală o arenă de tenis de 30 de milioane de euro pe care să se dispute un turneu ATP 250.

04 oct. 2023, 09:45
Lovitură de proporţii dată de Ion Ţiriac. Cel mai bogat român recunoaşte că a fost ajutat de Marcel Ciolacu: „Am găsit înţelegere la prim-ministru”
Lovitură de proporţii dată de Ion Ţiriac. Cel mai bogat român recunoaşte că a fost ajutat de Marcel Ciolacu: "Am găsit înţelegere la prim-ministru"

Lovitură de proporţii dată de Ion Ţiriac. Miliardarul urmează să primească aprobare pentru a construi un stadion de 30 de milioane de euro pe care l-a promis. Este vorba despre o arenă destinată tenisului. Totul pentru turneul ATP 250, dotat cu premii totale în valoare de 600.000 de euro.

„Turneul ATP de anul viitor începe să fie la Bucureşti. Aici încep să construiesc cât pot de repede, cât de repede îmi dau aprobarea, stadionul… pentru că nu avem unde să jucăm. Plus academia, plus sala lui Nadia, plus piscina lui Potec şi aşa mai departe. Adică ce am promis, eu aici fac! Şi, deocamdata, nu sunt politician, nu mă interesează ce partide sunt, am găsit înţelegere la prim-ministru. Am găsit-o, domnule, dacă poţi să crezi, şi ne-a lăsat o treabă senzaţională. Legea pe care am făcut-o eu pe vremea domnului Ponta sau înainte, cea cu 20% din impozite să poţi să îi dai pentru sport, pentru învăţământ, pentru spitale şi aşa mai departe. A rămas! Adică asta a fost o treabă senzaţională că am putut să ne luptăm pentru ea. A rămas legea aia, e bună, haideţi să vedem ce facem mai departe cu infrastructura”, a declarat Ion Ţiriac, citat de as.ro.

Citeşte şi: Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la JO 2024 de la Paris. Ultima participare a fost în 2012, la Londra, când a obţinut medalia de bronz

Turneul ATP 250 a fost cel mai longeviv eveniment sportiv din România, desfăşurat în 21 de ediţii consecutive, biletele pentru ultimele patru ediţii fiind vândute în totalitate. Ediţia din 2016 a turneului de la Bucureşti a fost transmisă de televiziunile internaţionale în 96 de ţări. Ultima ediţie a competiţiei a avut loc în anul 2016, la Arenele BNR, şi a fost câştigată la simplu de Fernando Verdasco, iar la dublu de perechea formată din jucătorii români Horia Tecău şi Florin Mergea.

Ion Ţiriac a devenit cel mai bogat român în 2023. Presa de specialitate anunţă că averea fostului mare jucător de tenis, care a împlinit 84 de ani, a ajuns la aproximativ 2,3 miliarde de dolari.