Lovitură de proporţii în cazul dublei crime de la Oneşti. Gheorghe Moroşanu, principalul suspect, are COVID-19. Avocatul Adrian Cuculis: „Nu a putut fi adus de la penitenciar”

Încă o amânare în dosarul crimelor de la Oneşti. Tribunalul Bacău va stabili nou termen în proces, după ce Gheorghe Moroşan, principalul suspect, nu a putut fi adus de la penitenciar nici de această dată.

02 dec. 2021, 13:42
Lovitură de proporţii în cazul dublei crime de la Oneşti. Gheorghe Moroşanu, principalul suspect, are COVID-19. Avocatul Adrian Cuculis: „Nu a putut fi adus de la penitenciar”

Cazul dublei crime de la Oneşti a fost tergiversat din nou. Gheorghe Moroşanu, bărbatul acuzat de comiterea dublei crime, a fost diagosticat cu COVID-19, motiv pentru care nu a putut fi adus la Tribunalul Bacău.

„Termen în dosarul crimelor de la Onești. Surpriză: după ce la termenul trecut Moroșan nu a putut fi adus de la penitenciar fiindcă nu exista mașină care să-l aducă, astăzi (n.r. joi, 2 decembrie) se pare că este infectat cu Covid-19, iar soția s-a operat. Prin urmare, dosarul se amână din nou, în timp ce, după ce am făcut trei cereri de consultare a dosarului unde sunt cercetați șefii Poliției Române, procurorul refuză să-mi dea acces la dosar, unde și noi am făcut plângere penală pentru abuz in serviciu/neglijență”, a transmis avocatul Adrian Cuculis, conform Dcnews.

Citeşte şi: Crima de la Oneşti. Avocatul Adrian Cuculis: Soţia lui Gheorghe Moroşan a refuzat testul poligraf. Această analiză ar fi ajutat procurorii

Procurorii fac dezvăluiri şocante în cazul dublei crime de la Oneşti

Gheorghe Moroşan a fost acuzat oficial de omor calificat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, pe data de 8 martie, la o săptămână de la comiterea crimelor. Potrivit actului de inculpare, autorul şi soţia acestuia au fost anunţaţi, pe 1 martie, de o persoană că în fostul lor apartament se efectuează lucrări de renovare.

Cei doi au plecat de la domiciliul lor, din localitatea Bogdăneşti, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil, susţin procurorii.

„Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11,26-11,29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de centimetri fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper. Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală, iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Gheorghe Moroşan a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările.

„În jurul orei 17,00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D., iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 centimetri. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul, iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bacău, iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână”, mai arătau procurorii.

Una dintre victime a decedat la faţa locului, iar a doua, la spital.

Citeşte şi: Gheorghe Moroşan, criminalul din Oneşti, externat şi transferat în arestul Poliţiei