Lovitură de stat în Sudan. Premierul a fost arestat, internetul – întrerupt în toată ţara

Vestea vine la doar două zile după ce unele grupuri sudaneze pro-democraţie au avertizat cu privire la o "lovitură de stat".

25 oct. 2021, 08:49
Lovitură de stat în Sudan. Premierul a fost arestat, internetul – întrerupt în toată ţara

Lovitură de stat în Sudan. Potrivit altor surse, soldaţii loiali generalului Burhan ar fi preluat controlul, într-un moment foarte delicat al tranziţiei ţării, care este împărţită în două facţiuni, de la înlăturarea fostului preşedinte Omar al-Bashir.

Abia ieri, grupurile pro-democraţie avertiseră cu privire la o posibilă lovitură de stat, după ce forţele de securitate au dispersat cu gaze lacrimogene o demonstraţie a pro-militarilor care cerut dizolvarea guvernului de tranziţie.

Explozie la o fabrică de praf de puşcă, în Rusia. 16 oameni au murit
Internetul a fost întrerupt în toată ţara, deoarece demonstranţii s-au adunat pe străzile capitalei Khartoum, pentru a protesta împotriva arestărilor, dând foc la mai multe cauciucuri. Bărbaţi în uniformă militară au blocat drumurile principale care duceau spre capitală, când televiziunea de stat a început să difuzeze cântece patriotice.

Lovitură de stat în Sudan. Vestea vine la doar două zile după ce unele grupuri sudaneze pro-democraţie au avertizat cu privire la o „lovitură” în timpul unei conferinţe de presă.

Joe Biden e dispus să poarte un război cu China. El spune că SUA e pregătită să apere militar Taiwanul, dacă insula va fi atacată
Sudanul trece printr-o tranziţie dificilă, marcată de diviziuni politice şi lupte pentru putere, de la înlăturarea preşedintelui Omar al-Bashir, în aprilie 2019. Din august 2019, ţara este condusă de o administraţie civilo-militară însărcinată cu supravegherea tranziţiei spre un regim civil.