Lovitură de teatru, Boris Johnson a renunţat la tentativa de a redeveni premierul Marii Britanii. În noile condiţii, numele noului prim-ministru e cunoscut în proporţie de 99%

Fostul prim-ministru al Regatului Unit Boris Johnson a anunțat duminică seara că nu va mai candida pentru funcția de lider al Partidului Conservator și, implicit, la cea de prim-ministru.

23 oct. 2022, 23:37
Lovitură de teatru, Boris Johnson a renunţat la tentativa de a redeveni premierul Marii Britanii. În noile condiţii, numele noului prim-ministru e cunoscut în proporţie de 99%

Boris Johnson obţinuse sprijinul public a 59 de parlamentari conservatori şi trebuia să ajungă la 100 pentru a continua cursa şi a fi eligibil pentru a fi votat de cei 170.000 de membri care îşi vor exprima opţiunile online vinerea viitoare, pe 28 octombrie.

Acest abandon al lui Boris Johnson îi creează un culoar aproape fără piedici pentru biroul din Downing Street 10 fostului ministru de Finanţe, Rishi Sunak, care conduce nominalizările printre parlamentarii conservatori, cu 144 de susținători.

Într-o declarație, fostul premier a transmis că a „depășit obstacolul de 102 nominalizări”, dar a ajuns la concluzia că „pur și simplu nu este momentul potrivit.

Citeşte şi Boris Johnson s-a întors din vacanţa din Caraibe, ca să candideze iar la postul de premier. Pantalonii aproape picau de pe el când a salutat mulţimea FOTO

Și, deși i-am contactat atât pe Rishi Sunak, cât și Penny Mordaunt – pentru că am sperat că ne putem reuni în interes național -, din păcate, nu am reușit să găsim o modalitate de a face acest lucru„, a adăugat el.

Duminică, mai mulţi aliați vechi ai lui Boris Johnson, inclusiv Suella Braverman și Steve Baker, și-au oferit sprijinul pentru Rishi Sunak. Mai mult decât atât, Baker, aprig susţinător al Brexitului, a avertizat că o potențială revenire a lui Johnson ar fi un „dezastru garantat”, scrie Sky News.

Citeşte şi Momente dramatice în timpul dezbaterii tv pentru succesiunea lui Boris Johnson. Prezentatoarea a leşinat în direct VIDEO