Lovitură de teatru în dosarul hoţilor de tablouri: Piesele nu făceau parte din PATRIMONIUL NAŢIONAL al Olandei

Cei trei români condamnaţi pentru că au furat tablouri din Patrimoniul Naţional al Olandei. Dar, ironia sorţii, autorităţile olandeze au informat că piesele respective nu făceau parte din Patrimoniul Naţional al Olandei.

RomaniaTV.net
06 iun. 2014, 09:22
Lovitură de teatru în dosarul hoţilor de tablouri: Piesele nu făceau parte din PATRIMONIUL NAŢIONAL al Olandei

Autorităţile olandeze au comunicat că tablourile furate nu erau din Patrimoniu, aşa că avocaţii au cerut revizuirea pedepsei pentru Radu Dogaru, potrivit România TV

Radu Dogaru a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani de închisoare. Acum, avocaţii bărbatului cer revizuirea pedepsei în sensul reducerii acesteia.

Dogaru şi alţi doi complici, toţi trei fiind originari din Măcin, unde erau cunoscuţi ca fiind hoţi mărunţi, au furat dintr-un muzeu din Olanda şapte tablouri în valoare totală de aproximativ 300 de milioane de euro.

Citeşte şi Un asistent al lui Botezatu ar fi vrut să vândă în România două din tablourile furate din Rotterdam

Potrivit unor surse judiciare, românii implicaţi în jaful de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam ar fi fost interceptaţi atunci când încercau să vândă unele dintre operele de artă furate. Interlopii, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, sunt originari din Măcin, judeţul Tulcea şi sunt cunoscuţi ca fiind escroci mărunţi.

Citeşte şi Captură impresionantă: 629 de tablouri, găsite în casa unui bărbat din Satu Mare

Jaful care a uimit întregul continent a avut loc în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, iar hoţii au avut nevoie de doar 2 minute pentru a ieşi din muzeu cu cele 7 opere de artă.