Lovitură DE TEATRU în procesul pentru AVEREA lui ADRIAN PĂUNESCU

Judecătorii au decis din nou ca dosarul legat de împărţirea averii lui Adrian Păunescu să fie strămutat.

01 aug. 2015, 13:41
Lovitură DE TEATRU în procesul pentru AVEREA lui ADRIAN PĂUNESCU

Dosarul de succesiune este plimbat de un an între două instanțe. Nimeni nu vrea să judece împărțirea unei averi de aproape patru milioane de euro. Vorbim de case, bijuterii, obiecte de artă și bani încasați de pe urma drepturilor de autor.

Cei trei copii ai poetului şi fosta soţie a acestuia sunt părţi în procesul pentru succesiunea averii lui Adrian Păunescu. Cererea de chemare în judecată a fost formulată de Andreea Păunescu, fostă Bârlea, fiica nelegitimă a poetului. Pârâţi: Carmen, soţia lui Adrian Păunescu, şi copii acestora, Ana Maria şi Andrei.

Procesul a început în martie, cu o întârziere de un an şi jumătate, timp în care dosarul a fost mutat de la Judecătoria Sectorului 1  la Tribunalul Prahova, înapoi la Bucureşti, pentru ca într-un final să revină în Prahova.

Moştenitorii lui Adrian Păunescu ar avea de împărţit o avere de aproape patru milioane de euro: şase imobile la Barca, Roşia Montană, Breaza şi Bucureşti, bani, bijuterii, obiecte de artă şi drepturi de autor. Într-o primă fază a procesului, la sfârşitul lui noiembrie 2013, instanţa a admis cererea de ajutor public judiciar, formulată de „petenta-reclamantă Păunescu Andreea Mihaela”, cea care a deschis succesiunea.