Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua. Decizie surprinzătoare luată de ICCJ

Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a decis, marţi, ca procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua să se rejudece la Curtea de Apel Bucureşti.

28 mart. 2023, 16:06
Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua. Decizie surprinzătoare luată de ICCJ
Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua. Decizie surprinzătoare luată de ICCJ

Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea procesului pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Procesul se va rejudeca la Curtea de Apel București.

Citeşte şi: Gigi Becali a anunţat pe mâinile cui va ajunge FCSB. „Când mor eu, la revedere! Nu las echipa familiei!”

Iată decizia oficială:

„48951/3/2017 – Decizia nr. 513 Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A.) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă.

Recurent ASOCIAŢIA SALVAŢI STEAUA

Recurent SC FOTBAL CLUB FCSB SA (FOSTĂ FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA)”.

Citeşte şi: Marele secret al familiei lui Gigi Becali. Cine este, de fapt, soţia patronului de la FCSB

Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003. FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că a scos cinci ani din palmares celor de la CSA Steaua, intervalul 1998-2003 (echipa a funcţionat în această perioadă subn denumirea de AFC Steaua Bucureşti, societate non-profit desprinsă de MApN la solicitarea UEFA). FCSB a rămas cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, dar a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Într-un alt proces, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat, în decembrie 2014, marca Steaua aparținând clubului lui Gigi Becali, iar Curtea de Apel îi interzicea, în decembrie 2016,  să mai folosească, pentru clubul său, numele Steaua.