Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Au găsit sursa. O persoană nu şi-a făcut treaba, să îşi asume!”

Darren Cahill (57 de ani), fostul antrenor al Simonei Halep, a dezvăluit că sportiva își va expune apărarea în cazul de dopaj în luna februarie. Australianul susţine că fosta sa elevă este nevinovată şi a oferit detalii inedite din dosar.

10 feb. 2023, 09:34
Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Au găsit sursa. O persoană nu şi-a făcut treaba, să îşi asume!”
S-a anunţat cât va fi suspendată Simona Halep pentru dopaj. Când va putea reveni în circuitul WTA

Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Dosarul va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions, iar Simona Halep poate contesta verdictul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Citeşte şi: Simona Halep, suspendată cel puţin până la toamnă pentru dopaj. Cum a dat-o de gol chiar antrenorul ei, Patrick Mouratoglou

Darren Cahill, antrenorul alături de care Simona Halep a trăit cele mai frumoase momente din carieră, o consideră nevinovată pe româncă și cere ca cineva să își asume greșeala făcută în cazul de dopaj.  „Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată din cauza experiențelor prin care trece. Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul. Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut”, a spus Darren Cahill, în podcast-ul The Big Deal.

Citeşte şi: Ion Ţiriac îi face praf pe avocaţii Simonei Halep: „Sunt lenţi, lenţi! Până azi, ea nu a putut să depună toate probele”

„Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său. Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit. Îi urez baftă. E adevărat că sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pentru greșeala asta. Să sperăm că nu va fi mare pedeapsa, vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit.  Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba. Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând”, a mai adăugat Darren Cahill.