Lovitură devastatoare pentru Gigi Becali. Ce a decis instanţa înainte de Crăciun

Gigi Becali a dat în judecată ANAF, în iulie, într-un conflict mai vechi pe care omul de afaceri îl are cu fiscul. Mai precis, este vorba despre scandalul TVA pe care dezvoltatorii imobiliari au fost puși să o achite retroactiv în perioada 2008-2009.

24 dec. 2019, 14:58
Lovitură devastatoare pentru Gigi Becali. Ce a decis instanţa înainte de Crăciun

Gigi Becali a arătat că, în intervalul respectiv, tranzacțiile imobiliare erau scutite de TVA prin lege și a reușit să scape de plata a 1,2 milioane de euro. Patronul FCSB a rămas, însă, la ANAF cu o datorie de aproximativ 800.000 de euro. A contestat suma rămasă, aar cu trei zile înainte de Crăciun a primit decizia jucătorilor.

„Respinge cererea astfel cum a fost precizată, ca neîntemeiată. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, au stabilit magistrații de la Judecătoria Ilfov.

Gigi Becali, în faţa INSTANŢEI. Cerere ŞOCANTĂ făcută de patronul lui FCSB

ANAF l-a pus pe Gigi Becali pe lista românilor care au făcut tranzacții imobiliare fără să plătească TVA. Fiscul a descoperit 53 de cazuri, din care actualul patron al FCSB-ului a câștigat peste 53 milioane de euro. Pentru 13 dintre acestea, latifundiarul din Pipera a fost obligat să achite retroactiv TVA. În august 2016, datoria lui Gigi Becali către ANAF ajunsese la două milioane de euro. Patronul FCSB-ului a făcut, însă, contestație. A scăpat de plata a 1,2 milioane, dar a rămas dator cu încă 800.000 de euro. A făcut din nou contestaţie, dar de data aceasta a pierdut şi va fi nevoit să plătească!