Lovitura devastatoare pentru Putin vine din SUA. Ucraina poate distruge flota Rusiei

În aprilie, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a făcut apel la Portugalia să furnizeze armatei ucrainene rachete Harpoon. Război în Ucraina. Casa Albă lucrează pentru a oferi luptătorilor ucraineni rachete antinavă avansate pentru a ajuta la înfrângerea blocadei navale.

20 mai 2022, 15:38
Lovitura devastatoare pentru Putin vine din SUA. Ucraina poate distruge flota Rusiei
Ce s-a întâmplat cu echipajul navei Moskva, scufundată în Marea Neagră. Anunţ de ultimă oră!

Război în Ucraina. Casa Albă lucrează pentru a oferi luptătorilor ucraineni rachete antinavă avansate pentru a ajuta la înfrângerea blocadei navale a Rusiei, pe fondul îngrijorării că arme mai puternice care ar putea scufunda navele de război ruseşti ar intensifica conflictul, transmite Reuters.

Ucraina nu a făcut nici un secret din faptul că doreşte capabilităţi mai avansate ale SUA dincolo de inventarul actual de artilerie, rachete Javelin şi Stinger şi alte arme. Lista Kievului, de exemplu, include rachete care ar putea împinge marina rusă departe de porturile sale la Marea Neagră, permiţând reluarea transporturilor de cereale şi de alte produse agricole în întreaga lume.

New York Times publică dovezi foto și video ale execuției locuitorilor din Bucha, de către armata rusă. Ororile sunt inimaginabile, făptaşii au fost identificaţi
Actualii şi foşti oficiali americani şi surse din Congres au invocat  dificultăţi pentru a trimite arme mai puternice şi cu rază mai lungă de acţiune în Ucraina, care includ cerinţe legate de pregătirea îndelungată, dificultăţi de întreţinere a echipamentului sau îngrijorarea că armamentul american ar putea fi capturat de forţele ruse, pe lângă teama de escaladare a conflictului, notează Reuters.

Dar trei oficiali americani şi două surse din Congres au relatat că două tipuri de rachete antinavă puternice, Harpoon fabricată de Boeing şi Naval Strike Missile produsă de Kongsberg şi Raytheon Technologies au fost luate în calcul  fie pentru expedierea directă în Ucraina, fie printr-un transfer de la un aliat european care are rachete.

Rusia, subminată din interior. Autori necunoscuţi lansează atacuri asupra comisariatelor militare, ca protest pentru mobilizarea mascată
În aprilie, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a făcut apel la Portugalia să furnizeze armatei ucrainene rachete Harpoon, care au o rază de acţiune de până la aproape 300 km.

Dar există mai multe probleme care împiedică Ucraina să primească rachetele. În primul rând, există o disponibilitate limitată a platformelor pentru a lansa Harpoons de pe ţărm – o soluţie dificilă din punct de vedere tehnic, potrivit mai multor oficiali.


loading...