Lovitură devastatoare pentru Simona Halep, anunţ oficial de la WTA

Simona Halep, locul 55 WTA, suspendată provizoriu pentru dopaj, se află pe entry list la ediţia din acest an a US Open.

31 iul. 2023, 09:45
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep, anunţ oficial de la WTA
Simona Halep, prinsă cu minciuna! Varianta suplimentului contaminat, demontată de specialişti: "Trebuia să consume 5.000 de doze!"

Simona Halep, care este suspendată provizoriu de anul trecut pentru dopaj, a coborât două locuri în clasamentul WTA dat publicităţii luni.

Ea ocupă acum poziţia 56, cu 1000 de puncte. Trei jucătoare sunt mai bine clasate decât Halep: Sorana Cîrstea – locul 32 (menţinere, 1316 puncte), Irina Begu – locul 41 (menţinere, 1197 puncte), Ana Bogdan – locul 47 (coborâre de 8 locuri cu 1094 puncte).

Lider este în continuare poloneza Iga Swiatek, care are 9490 puncte.

Simona Halep, pe entry list la US Open. Organizatorii menţionează suspendarea sportivei

Organizatorii menţionează însă că sportiva este suspendată provizoriu. Pe lista pentru tabloul principal mai sunt, dintre românce, Irina Begu (31 WTA), Sorana Cîrstea (32 WTA), Ana Bogdan (49 WTA) şi Patricia Ţig (65 WTA – clasament protejat).

Mai sunt pe listă, la categoria Alternates to Main Draw, Jaqueline Cristian (123 WTA), Gabriela Ruse (158 WTA), Irina Bara (218 WTA) şi Gabriela Lee (335 WTA).

Simona Halep, pregătită să atace turneul de la US Open

Înscrisă pe lista participantelor de la US Open, Simona Halep se antrenează intens atât pe terenul de tenis, cât și în sala de forță, iar aceste lucruri nu au trecut neobservate de jurnaliștii de peste Ocean. În opinia americanilor, „Simo” este pregătită să joace la US Open, după ce a stat pe bară în ultimele 11 luni din cauza suspendării:

„Avem vești despre situația Simonei Halep! Bineînțeles, a fost suspendată în urmă cu aproape un an, în octombrie 2022, când a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă. Dar, de fapt, veștile sunt încurajatoare, după ce a fost audiată și a pledat nevinovată – am aflat asta înainte de Wimbledon.

În sfârșit, după ce a avut mai multe amânări ale procesului: trebuia să aibă loc în luna ianuarie, apoi în aprilie, dar a primit până la urmă o șansă. Au spus că va dura câteva săptămâni pentru a analiza toate informațiile și a pronunța o decizie, să sperăm că săptămâna aceasta. Dar semnele încurajatore sunt că Halep joacă pe terenuri de hard la antrenament, fiind pregătită pentru US Open!”, a afirmat Cam Williams, gazda podcastului „Tennis Talk”. Halep așteaptă verdictul oficial în cazul de dopaj, pentru a putea primi undă verde la US Open.

ITIA, reacţie după ce Simona Halep a apărut pe lista US Open 2023. Condițiile în care românca poate concura
Antena 3 CNN › Sport › Tenis › ITIA, reacţie după ce Simona Halep a apărut pe lista US Open 2023. Condițiile în care românca poate concura

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a transmis în ce condiții va putea Simona Halep să concureze la US Open.

În ultimele 24 de ore, informaţia că Simona Halep ar fi aflat deja decizia tribunalului independent a devenit virală. Totuşi, ITIA a confirmat pentru Antena 3 CNN că decizia nu a fost încă dată.

Este subliniat că sportiva este suspendată provizoriu și, prin urmare, dacă va rămâne suspendată, va fi retrasă. Dacă nu, ea va putea concura.

Fostul lider mondial a apărut pentru prima dată pe lista preliminară a unui turneu, fiind introdusă de organizatorii de la US Open.

Simona Halep este suspendată provizoriu din octombrie 2022 şi aşteaptă încă decizia din partea Sports Resolutions.

Românca este singura jucăoare inclusă în categoria „suspendărilor provizorii”, potrivit unui material public de Karen Moohouse, CEO ITIA.