Lovitură dură! Hotelul REX din Mamaia, executat silit

Hotelul ”Rex” din Mamaia a fost o emblemă a litoralului românesc până în urmă cu câțiva ani, după ce l-a cumpărat Dan Adamescu, care l-a închis în 2011. Nu a reușit să-l reintroducă în circuitul turistic, însă a avut grijă ca toate bunurile, inclusiv unitatea, să fie păzite.

RomaniaTV.net
28 iun. 2020, 16:43
Lovitură dură! Hotelul REX din Mamaia, executat silit

A contractat firma de pază Tomis Guard Security SRL însă, familia Adamescu nu și-a respectat obligațiile de plată, iar reprezentanții societății au demarat toate procedurile necesare în vederea recuperării sumelor datorate. Așa se face că Rex Mamaia, firma deținută de fosta soție a lui Dan Adamescu, Carmen Adamescu, este executată silit pentru suma de aproximativ 7.000 de lei, reprezentând plata facturii restante dar și…peste 70.000 lei reprezentând penalități, scrie replicaonline.ro.

Firma nu și-a plătit obligațiile contractuale

Firma Tomis Guard Security SRL, aflată în insolvență, a încheiat cu reprezentanții hotelului Rex raporturi comerciale în baza contractului de prestări servicii din mai 2015, asigurând paza și protecția obiectivului Grand Hotel Rex Mamaia, în anumite perioade din anul 2016.

Firma contractantă și-a îndeplinit întocmai obligațiile contractuale prin serviciile prestate, a emis lunar facturi ce i-au fost achitate, iar factura din martie 2016 în cuantum de 6.692,80 lei, pentru perioada luna februarie 2016, rămânând neachitată. Reprezentanții firmei de pază spun în instanță că SC Rex Mamaia SA a refuzat sistematic să achite suma.

Firma de pază a cerut penalități în valoare de 72.144,57 lei, calculate ca fiind 1% pe zi de întârziere din debitul menționat anterior, pentru perioada cuprinsă între 07.03.2016 și 15.11.2017 , precum și până la plata efectivă a debitului.

Hotelul Rex Mamaia, executat silit!

Societatea a câștigat definitiv în instanță, Rex Mamaia fiind obligat la plata sumei de 6692 lei contravaloare servicii conform facturii precum şi la plata penalităţilor de întârziere de 1% ce se vor calcula asupra sumei de 6692 lei, de la 03.12.2017 până la data plăţii efective. Decizia a fost pronunțată de curtea de Apel Constanța în noiembrie anul trecut.

Nici cu această ocazie, familia Adamescu nu a plătit debitul, așa că Trans Guard Security a deschis o nouă acțiune în instanță, la Judecătoria Sectorului 1 București. Pe 14 mai a.c., instanța a dispus încuviințarea executării silite. Decizia este fără cale de atac.