Lovitură dură pentru echipa de sport de la Pro TV! Motivul incredibil pentru care Ioana Cosma și Mihai Mironică au fost demiși

Ioana Cosma, Mihai Mironică şi echipa de sport au fost daţi afară din trustul Pro, "Ora exacta în Sport" de la Pro Arena, va dispărea din grilă, începând cu 6 februarie 2023.

23 ian. 2023, 11:23

ProArena și ProTV se despart de jurnaliştii departamentului sport, printre care și prezentatorii emisiunii “Ora exactă în sport”, Mihai Mironică și Ioana Cosma.

Fanatik.ro a aflat, în exclusivitate, că realizatorii emisiunii” Ora de sport”, Ioana Cosma, cu o vechime de 28 de ani în trustul Pro, și Mihai Mironică au fost anunţaţi de întreruperea colaborării.

Citiți și: Schimbări masive la Pro TV. Ce se întâmplă cu emisiunea „Vorbeşte lumea”

Motivul demiterii lui Mihai Mironică și a Ioanei Cosma din trustul Pro

Unul din motivele pentru care cei doi prezentatori au fost demiși a fost faptul că s-au revoltat atunci când au aflat că Vlad Enăchescu a conducerea departamentului de sport.

ProTV anunța numirea lui Vlad Enăchescu în funcția de “Head of Sports”, în data de 18 noiembrie 2021. Enăchescu, un nume greu în lumea jurnalismului sportiv, urma să îi ia locul lui Ionuț Coandă, cel care conducea departamentul.

În momentul în care au aflat că Vlad Enăchescu urma să devină șef pe sport, colegii din departament, care lucrau de mulți ani împreună, au decis să facă front comun, considerând că mutarea este inacceptabilă. Au ieșit la atac, pentru susținerea lui Ionuț Coandă, cel care acum şi-a anunţat şi el demisia, în semn de solidaritate.

Jurnaliștii din departamentul sport au pus presiune ca Ionuț Coandă să nu fie înlocuit de Vlad Enăchescu. Era nevoie să acționeze rapid, astfel că au ajuns direct la Aleksandras Cesnavicius, CEO-ul Pro.

Cei doi prezentatori împreună cu alți cinci colegi  au găsit o modalitate inedită de a protesta. S-au prezentat în fața lui Cesnavicius îmbrăcați în negru complet, ca un mod de a-și exprima nemulțumirea față de ceea ce ei considerau “uciderea departamentului de sport” și au insistat că nu doresc să lucreze alături de Vlad Enăchescu.

În cele din urmă, director General de la Pro TV a cedat în cele din urmă în fața presiunii puse de grupul din care făceau parte Mihai Mironică și Ioana Cosma.  Astfel, Vlad Enăchescu a fost șeful departamentului sport la Pro TV doar o zi.

Aleksandras Cesnavicius, CEO al trustului Pro, nemulțumit de cifrele de rating de la sport

Tensiunile dintre conducerea trustului Pro și departamentul de sport începuseră în urmă cu mai bine de un an, mai ales că ratingurile nu erau deloc pe măsura așteptărilor celor din conducerea trustului Pro.

Lituanianul Cesnavicius se pare că era de mai multă vreme nemulțumit de ratingul realizat de Pro Arena, dar şi de trendul cifrelor realizate de jurnalul de sport al ProTV, de la ora 20:00, giuvaierul departamentului sport al instituţiei din Pache Protopopescu.

Mai mult decât atât, CEO Pro TV ar fi fost deranjat de modul în care i-a fost forţată mâna de către oamenii din departamentul sport, inclusiv de “doliul” ostentativ afişat de protestatari în faţa sa.

Pe parcursul anului trecut. Ionuț Coandă și-a continuat activitatea la conducerea departamentului sport. La fel și emisiunea “Ora exactă în sport”, de la Pro Arena, cu Mihai Mironică și Ioana Cosma în prim-plan.

Totodată, Aleksandras Cesnavicius urmărea cu mare atenție cifrele departamentului sport, care continuau să fie mult sub așteptările conducerii. Jurnalul de sport, dar mai ales emisiunea “Ora exactă în sport”, erau la un nivel considerat mult prea jos pentru nivelul trustului.

Cine sunt cele șapte persoane care au fost date afară de la Pro Arena

Demiterile celor șapte persoane au fost confirmate și de către Leo Badea, producătorul emisiunii „Ora exact în sport”.

„Am fost informați că din data de 5 februarie 2023 emisiunea „Ora exactă în sport” se închide. 7 persoane au primit preaviz. Ioana Cosma, Mihăiță Mironică, Dan Ionescu, Alin Floroiu, Florin Culiță, Robert Zamfirescu și eu am fost dați afară. Solidar cu noi, Ionuț Coandă și-a dat demisia. Era șef departament sport. Ca să nu existe interpretări, am trimis ca să aflați de la mine adevărul”, a anunțat Leo Badea într-o postare pe Facebook.

Măsura finală a fost scoaterea emisiunii din grila Pro Arena şi demiterea jurnaliștilor de sport din cadrul trustului, decizie anunțată şi confirmată de comunicatul Pro TV.

“În continuare, una dintre prioritățile PRO TV este dezvoltarea stațiilor secundare. Așa cum am anunțat deja încă de la rebranduirea de anul trecut, vrem ca telespectorii noștri să se bucure de conținut de calitate, relevant pentru ei. În acest sens, pe baza analizelor de performanță, facem ajustări grilei de programe, ceea ce poate implica și reorganizarea unor echipe. Ne dorim ca publicul nostru să se bucure pe toate canalele secundare, Acasă, Acasă Gold, PRO Arena și PRO Cinema, de cele mai bune filme, seriale, emisiuni și competiții sportive”, au transmis reprezentanții trustului Pro.

Citiți și: Anunț de ultimă oră de la Pro TV! Cătălin Măruță se retrage din cauza unor probleme de sănătate