Lovitură dură pentru Elena Udrea chiar de Paște! Criza financiară a lăsat-o fără friptură de miel în închisoare

Deținuții din penitenciare au parte de foarte puține bucurii pe parcursul unui an. Acestea se rezumă la cele trei mese festive de care pot beneficia cu ocazia Paștelui, a Crăciunului și a Revelionului. Totuși anul acesta, din cauza scumpirilor, lucrurile stau altfel. Iată ce va mânca Elena Udrea de Paște.

16 apr. 2023, 17:57
Lovitură dură pentru Elena Udrea chiar de Paște! Criza financiară a lăsat-o fără friptură de miel în închisoare

Elena Udrea își petrece anul acesta sărbătorile de Paște în penitenciarul pentru femei Târgșor. Pe lângă mediul restrictiv, aceasta a mai primit o veste neplăcută din partea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Inflația care a atins cote maxime și explozia prețurilor din ultimul interval de timp a fost cauza principală a economiei pe care penitenciarele au fost nevoite să o facă. Așadar, anul acesta deținuții, inclusiv Elena Udrea, au rămas fără friptură de miel.

Citește și: Elena Udrea, sfaturi din puşcărie pentru reducerea cheltuielilor. „Întreţinerea unui deţinut costă 7.500 de lei pe lună”

Pentru deținuții din penitenciarele din România există foarte puține bucurii există foarte puține bucurii de-a lungul anilor. Printre acestea se numără mesele festive oferite cu ocazia sărbătorilor, care au loc de trei ori pe an, respectiv de Crăciun, de Revelion și de Paște. Pentru cei aflați în închisoare acestea au o semnificație uriașă și sunt cu mult mai importante decât sunt pentru persoanele aflate în libertate.

Ce va avea Elena Udrea pe masa de Paște

Anul acesta, din cauza exploziei prețurilor, de pe masa de Paște a deținuților va lipsi carnea de miel, daqt fiind că prețul pentru acest sortiment de carne a crescut cu mult peste limitele normalului. Din această cauză, conform unor surse din ANP, drobul care va fi servit în penitenciar anul acesta nu va mai fi din miel, ci din porc.

De asemenea, aceștia vor avea totuși o câteva „delicatese” pe masa festivă, precum mezeluri, ridichi, ceapă, friptură și câte o sticlă de suc fără zahăr. Totuși, dacă ar fi să tragem linie, va exista o categorie de deținuți care vor beneficia de tipica masă tradițională, respectiv cei ai căror familii încă păstrează legătura, sau cei care au bani. Când spunem de „cei cu bani” ne referim la cei care își permit să își comande bucate alese prin intermediul angajaților special desemnați de Administația Națională a Penitenciarelor (ANP) să facă cumpărături. O situație similară au persoanele arestate preventiv, care se află în arestul Poliției.

Citește și: Elena Udrea scapă de cel mai grav dosar, Hidroelectrica. Faptele s-au prescris