Lovitură dură pentru Klaus Iohannis în campania electorală. Vasile Blaga, implicat într-un dosar-bombă

Numele lui Vasile Blaga, omul-cheie al lui Klaus Iohannis în campania electorală, apare în dosarul EADS, în care procurorii DNA acuză un prejudiciu uriaş, informează România TV. Vasile Blaga era ministru de Interne în perioada în care s-a semnat contractul pentru securizarea frontierelor.

13 oct. 2014, 16:00
Lovitură dură pentru Klaus Iohannis în campania electorală. Vasile Blaga, implicat într-un dosar-bombă

Contractul de securizare a frontierelor României a fost atribuit concernului EADS, fără licitaţie, ci prin ordonanţă de guvern, în august 2004, pentru o valoare de aproximativ un miliard de euro, potrivit România TV.

De derularea păguboasă a contractului încheiat de statul român cu EADS se fac responsabili mai mulţi miniştri, printre care şi Vasile Blaga, care în anul 2005 era ministru de Interne şi care a cerut renegocierea contractului. Cele mai mari plăţi efectuate în timpul derulării contractului, au fost efectuate în cel de-al doilea mandat al lui Vasile Blaga , în perioada 2009-2011.

DNA a început urmărirea penală im rem pentru săvârşirea acţiunilor de trafic de influenţă, luare şi dare de mită, dar şi abuz în serviciu.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu: NOUĂ firme şi persoane din dosarul MICROSOFT se regăsesc şi în cazul EADS VIDEO